Lånekalkylator samla lån

Här får du information om hur du gör om du vill samla dina lån. Enkel, bra och tydlig
information om lån med lånekalkylator till samla lån!

Steg 1: Lägg till aktuella lån

Ange information om dina befintliga lån.

Lån 1
0 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
0 % 264 %
Steg 2: Ditt nya lån

Ange information om ditt nya lån.

0 kr 600 000 kr
3 månader 240 månader
0 % 264 %

Vad är en lånekalkylator för samla lån?

När man ska låna pengar finns det en hel del olika uttryck att hålla reda på. Om du inte är utbildad inom ekonomi och finans kan det vara en hel del begrepp som du inte känner till, och ett av dessa kanske är lånekalkylator.

Det är inte särskilt komplicerat när allt kommer omkring, men bara för ordningens skull ska vi gå igenom vad du kan använda en lånekalkylator till, och hur du använder den.

Hur används den?

En lånekalkylator för att samla lån används som regel för att räkna ut hur mycket ett lån kommer att kosta dig per månad och totalt. Om du har ett stort antal olika små lån kan du samla lånen i ett enda lån. Det kan ha sina fördelar:

 • Du slipper hålla reda på massa olika räkningar varje månad. 
 • Slipper flera avgifter, eftersom du bara får en räkning från en långivare.
 • Får bättre överblick med bara ett lån än ett stort antal stycken. Du kan använda lånekalkylatorn till att räkna ut vad det kommer att kosta totalt.
lånekalkylator samla lån

Guide till hur du använder lånekalkylatorn för samla lån

Det är inte svårt att använda en lånekalkylator, och efter att du har provat att använda den en gång kommer du ha kläm på det. Men här går vi igenom steg för steg hur du går till väga första gången, så ingenting blir fel.

Först och främst måste du uppfylla de krav som långivaren har på att låna pengar. Det kan dels vara att du ska ha en specifik inkomst. Långivare går ut från din deklarerade inkomstuppgift från Skatteverket

 1. Knappa in dina lån
 2. Ange räntor och avgifter på lånen
 3. Se hur mycket du skulle behöva betala per månad med ett samlat lån i stället för ett stort antal smålån

En del långivare ger inte lån till personer med betalningsanmärkningar, något man kan få reda på via Upplysningscentralen. Om du tar ett lån utan UC, eller där kravet inte finns, kan du se bort från det kravet.

Använd en lånekalkylator till samla lån med dessa 5 steg

 1. Börja med att lista upp de lån du har.

  Det kan vara svårt att komma ihåg alla, men du kan ofta titta på ditt konto för att se vad du betalar till och hur mycket.

 2. Ta reda på hur mycket du betalar.

  När du väl har fått en överblick över vilka lån du har kan du ofta lista ut vad du betalar för att få en räkning från de respektive långivarna, såväl som vilka räntor du betalar. 

 3. Använd en lånekalkylator

  Nu kan du använda lånekalkylator och räkna ut hur mycket du skulle behöva betala per månad om du samlade dina lån i ett.

 4. Bedöm skillnaden

  Vad gör det för skillnad? Om du tänker på att du betalar en aviavgift, administrationsavgift och kanske ränta för varje enskilt lån, så förstår man snabbt att det finns avgifter som går att undvika genom att samla lånen i ett stort lån. 

 5. Nu är du redo att ansöka online.

  Ansök om ett låneanbud från leverantörens webbplats

Andreas Linde
Av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
LoanScouter > Lånekalkylator samla lån

Senaste nytt