Advisa Recension

Advisa är en låneförmedlare som kan hjälpa dig jämföra lån. Om du är på jakt efter ett privatlån kanske Advisas tjänst är användbar för just dig. I följande omdöme kan du läsa allt du behöver veta om Advisa, till exempel vilka långivare Advisa samarbetar med, vilken typ av lån du kan ansöka om och vad det kostar.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Advisa

1 688 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.7
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Endast 1 UC
 • Hitta lägsta räntan
 • 100 % online
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 310 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år | Totalt att betala: 457 643 kr | Månadskostnad: 3 178 kr | Effektiv årsränta: 7.17% | Övriga avgifter: 0 kr i uppläggnings-/aviavgift | Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 3.01% – max. 29.27% | Effektiv ränta max: 29.27%. (Annons)

Om Advisa

Advisa hjälper privatpersoner att jämföra lån från 40 olika banker. De är en av de största lånejämförelsetjänsterna i Sverige, och har hjälpt över 263 000 kunder att hitta rätt lån.

Advisa grundades 2011 och har idag 56 anställda på sitt kontor i centrala Stockholm.

Advisa erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst vilket möjliggörs av samarbete med de olika långivarna. Advisa får helt enkelt provision av banken när ett nytt lån har tecknats. Långivaren har också en egen trygghetsförsäkring som du kan ansöka om direkt på hemsidan.

Givetvis överses Advisa av Finansinspektionen. Företaget har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva konsumentkreditförmedling och försäkringsförmedling.

Hos Advisa kan du jämföra och ansöka om lån från 5 000 kr till 600 000 kr.

Lånen som finns är osäkrade privatlån, eller blancolån, snabblån och onlinelån som de också kan kallas.

Sammanfattning av recension

Advisa har en snabb och effektiv hemsida där du snabbt och enkelt kan se olika lånealternativ anpassade för dig. Med en kunnig och lättillgänglig kundtjänst får du snabbt svar på eventuella frågor du kan tänkas ha. Tack vare samarbetet med 40 olika långivare kommer du snabbt och effektivt hitta bästa erbjudandet med lägst möjliga ränta och därefter kan du smidigt ansöka om lånet.


Kundtjänst

10

Advisas kundtjänst är tillgänglig via telefon, mail och chatt alla dagar i veckan. Detta är ganska unikt för en finanstjänst och gör det lätt att få svar på frågor du kan tänkas ha. Har du specifika frågor om ett lån kan du vända dig till långivaren och Advisa gör det lätt att hitta kontaktuppgifter. 


Pris

10

Genom att samarbeta med hela 40 olika långivare så tvingas de konkurrera mot varandra om kunderna. Det leder till att räntorna pressas ner och att du som konsument kan hitta bästa möjliga låneerbjudande för dig. Genom Advisa får du tillgång till lån med låg ränta och låga kostnader.


Användarupplevelse

10

Advisas smidiga hemsida gör det enkelt att hitta det lånet du söker efter. Du kan välja lånebelopp eller så kan du välja månadskostnad som du har råd med så visar den hur mycket du kan låna. Du kan även direkt i tjänsten välja om det är ett samlingslån eller vanligt blancolån för att spara tid.


Behandlingstid

10

Efter att avtalet är klart tar det 2-5 arbetsdagar för pengarna att betalas ut. De olika långivarna har olika långa handläggningstider, och flera faktorer spelar in i utbetalningstiden.

Till exempel om låneavtalet skrivs under med BankID eller personligen, då det oftare tar längre tid att besöka ett bankkontor för att underteckna avtal än att skriva under hemma med mobilen.


Andra fördelar

5

Advisa erbjuder en försäkring som träder i kraft vid förlust av anställning eller om du råkar ut för en olycka som tvingar dig att vara oförmögen att jobba under en längre period. Vänligen notera att försäkringen täcker belopp upp till 10 000 per månad under ett kalenderår.


Advisa Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Advisa

Advisa

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta Från 5.64 %
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar

 • Endast en kreditbedömning görs som alla banker tar del av.
 • Enkel ansökan och snabba svar.
 • Jämför låneförslag från upp till 40 olika långivare för att hitta det bästa lånet.

Nackdelar

 • Det går inte att på förväg räkna ut vilka lån du erbjuds.
 • Kreditupplysningen görs med UC, något en del kunder vill undvika.
 • Kundtjänst har begränsade öppettider under helgen.

Kundtjänst

10

Advisa har en hjälpsam kundtjänst som står till tjänst att svara på alla eventuella frågor och funderingar.

Om du vill ha kontakt med en representant kan du använda chattfunktionen, ringa, skicka e-post eller skriva på någon av flera kanaler på sociala medier. De svarar ofta snabbt och har kompetent personal. Advisa har öppet alla dagar i veckan vilket är ganska unikt inom finansbranschen. Så även om du tittar på lån under helgen kan du få svar på dina frågor.


Advisa sparar dina uppgifter kopplade till ditt bankid så du snabbt och enkelt kan göra en ny ansökan igen i framtiden. Allt för att din upplevelse skall bli så smidig som möjligt.

Om du önskar kontakt med någon av de banker som Advisa samarbetar med ska du kontakta bankerna direkt.

Företagsinformation

FöretagAdvisa AB
AdressLöjtnantsgatan 21, 115 50, Stockholm
E-postkundtjanst@advisa.se
Telefonnummer(+46) 07 70 17 50 50

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 20:30, Lunchstängt 12:00-13:00
Tisdag09:00 – 20:30, Lunchstängt 12:00-13:00
Onsdag09:00 – 20:30, Lunchstängt 12:00-13:00
Torsdag09:00 – 20:30, Lunchstängt 12:00-13:00
Fredag09:00 – 17:00, Lunchstängt 12:00-13:00
Lördag12:00 – 16:00
Söndag12:00 – 16:00

Pris

10

Advisa erbjuder en kostnadsfri jämförelsetjänst för blancolån utan säkerhet. Det innebär att du gör en ansökan och sedan kan få låneerbjudanden från upp till 40 olika banker.

Advisa tar inte någon avgift av dig som konsument, utan bedriver sin verksamhet med hjälp av provisioner från de deltagande bankerna.

Det innebär att du inte betalar något för ditt lån innan du bestämt dig och skrivit under låneavtalet. Övriga kostnader varierar mellan olika långivare. När du får dina låneförslag från de olika bankerna kan du enkelt jämföra de olika avgifterna och välja det mest förmånliga lånet.

Tänk på att bankerna erbjuder olika lånekostnader, som ränta, beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Om en bank bedömer att du har mycket goda förutsättningar att betala tillbaka kommer du att bli erbjuden en lägre ränta. Om långivaren däremot bedömer att du inte har riktigt lika goda förutsättningar blir räntan högre eftersom att lånet blir mer riskfyllt för banken.


Advisa krav

 • Du måste vara över 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd och bosatt i Sverige sedan minst 12 månader tillbaka.
 • Du måste ha en månadsinkomst på minst 8 400 kr i månaden.
 • Du måste vara skuldfri hos Kronofogden sen 6 månader tillbaka.

Användarupplevelse

10

Advisa har en väldigt bra hemsida som är lättnavigerad och snabbt. I huvudmenyn kan du snabbt välja vad för sorts lån du är intresserad av och därefter följa deras guide för att ansöka.

För att hitta rätt lån för dig kan du antingen välja summan du vill låna, eller välja en månadskostnad som passar dig och på så vis se hur mycket du kan låna. Det är ett väldigt effektivt sätt för att se hur mycket du har råd att låna.
Processen för att ansöka om lån är väldigt smidig. Du kan redan i första delen av processen välja vad för typ av lån du är intresserad, ett lån för att samla andra krediter eller ett vanligt blancolån. Du kan även här uppge vad syftet med lånet är. Därefter anger du dina kontaktuppgifter och går vidare.


Behandlingstid

10

Att ansöka om ett lån via Advisa går oftast väldigt snabbt. Ansökan brukar behandlas på bara några minuter och därefter kan du gå vidare och välja lån. Advisa jobbar med banker som har kort handläggningstid för ansökningar och utbetalningar. Det betyder att du oftast kan få lånet godkänt och utbetalt inom bara 2-5 bankdagar. 

Tack vare deras effektiva kundtjänst, som är lätt att komma i kontakt med, kan du snabbt få svar på eventuella frågor och funderingar om du vill låna pengar direkt.

Tack vare smidig hantering med BankID kortas ledtiderna ner ordentligt. Du kan även ansöka om lånen via papper och traditionella blanketter, men då blir det längre handläggningstid för ditt lån.


Andra fördelar

5

Genom att jämföra låneförslag från flera olika långivare kan du vara säker på att du får det bästa lånet. Du har alltid 30 dagars betänketid för att noggrant välja rätt lån just för dig.

Oavsett om du vill låna en större summa eller ta ett mikrolån lönar det sig alltid att jämföra mellan flera olika aktörer.

Advisa tar endast en kreditupplysning som alla långivare tar del av. Skulle du istället ansöka om lån direkt hos flera olika kreditgivare skulle en ny kreditupplysning göras varje gång vilket är negativt för din kreditvärdighet. Om någon långivare behöver kompletterande uppgifter kan de hämta dessa från UC utan att ytterligare utdrag görs.

Ansökan är enkel och okomplicerad. Du behöver endast ange några få personuppgifter och signera din ansökan med BankID.

Sedan kommer alla låneerbjudanden att skickas till dig via SMS. Inom 24 timmar har du fått svar från alla banker och du kan välja vilket lån som passar dig bäst.


Slutsats

Advisa är en utmärkt tjänst för att se och välja mellan olika låneerbjudanden. De har en intuitiv och snabb hemsida där du snabbt får överblick över hur mycket du kan låna och vad det skulle kosta.

Advisa har en uppskattad kundtjänst som är tillgänglig alla dagar i veckan via telefon, chatt och mail. Personalen är kunnig och kan rådge dig på bästa vis.

Ansökan går snabb och smidigt via deras hemsida och signeras med BankID. Du får oftast svar inom ett par minuter och får pengarna till ditt konto på bara några få dagar. 

Advisa samarbetar med hela 40 olika långivare vilket säkrar att du kommer kunna hitta bästa möjliga lån för just dig. De presenterar de olika erbjudandena på ett överskådligt sätt där du snabbt och lätt kan jämföra effektiv ränta mellan olika långivare.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Advisa

Recensioner: 3991 • Bra
TrustScore: 4.5 4.5
5 stjärna
85%
4 stjärna
12%
3 stjärna
1%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
2%
AC
Annika Cecilia Dahlberg Nielse 3 Recensioner
TrustScore: 5

Snabbt svar

Snabbt svar

E
Elisabet 1 Recension
TrustScore: 5

Trevligt mottagande av han som ringde

Trevligt mottagande, när ni ringde.snabba besked.

JO
Joanna Olausson 4 Recensioner
TrustScore: 5

Snabb och effektiv hjälp/rådgivning

Snabb och effektiv hjälp/rådgivning

LoanScouter > Långivare > Advisa Recension

Senaste nytt