Axo Finans Recension

Genom att jämföra lån från flera olika långivare har du bäst förutsättning att få bra villkor och det är precis en sådan tjänst som Axo Finans tillhandahåller. De har en tydlig och lättnavigerad hemsida samt en bra kundtjänst som har öppet alla dagar i veckan och kan svara på eventuella frågor.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Axo Finans

1 298 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.4
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 3.7 – 26.9 %
Utbetalning Tisdag 13:07
 • Ansök på 2 min
 • 19 749 kunder fick hjälp förra månaden
 • Upp till 600 000 kr
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 175 311 kr | Månadskostnad: 1 457 kr | Effektiv årsränta: 6.18% | Övriga avgifter: 0 kr i uppläggnings-/aviavgift | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.70% – max. 26.90% | Effektiv ränta max: 26.90%. (Annons)

Om Axo Finans

Axo Finans är en lånejämförelsetjänst som funnits sedan 2008 och varit på svenska marknaden sedan 2013. Via tjänsten kan du ansöka om och jämföra lån från fler än 35 olika långivare. Det innebär att du snabbt och enkelt kan se vilka olika låneerbjudanden som finns för dig och vilket som passar bäst för dina förutsättningar.


Axo Finans har en lättnavigerad hemsida där du snabbt och enkelt kan välja hur mycket du vill låna och vad det kommer kosta dig. Räntorna ligger mellan 2,95% – 26% och varierar mellan olika långivare. Ansökningen går fort och tar bara några få minuter, väljer du sen att gå vidare med ett lån är det bara att signera lånet med BankID. Allt sker digitalt och går väldigt smidigt med Axo Finans.

Sammanfattning av recension

Sedan 2013 har Axo Finans erbjudit en tjänst för att jämföra lån i Sverige. Tack vare en enkel hemsida och en effektiv kundtjänst lyckas de leverera en bra produkt som är uppskattad av deras kunder. Det går fort att välja hur mycket du vill  låna och sedan skicka in en ansökan. Därefter får du svar inom 24 timmar med olika låneerbjudanden för dig.


Kundtjänst

10

Axo Finans har flera olika sätt för att komma i kontakt med dem. Du kan antingen ringa, mejla, chatta eller fylla i deras kontaktformulär. De svarar snabbt och deras medarbetare är väldigt kunniga. De har en lättnavigerad hemsida där du också kan få svar på flera av de vanligaste frågorna.


Pris

10

Axo Finans är en lånejämörelsetjänst som jämför lån från fler än 35 olika långivare. Det innebär att räntor och villkor kommer variera kraftigt mellan deras olika samarbetspartners. Det är lätt att se och jämföra de olika lånen du blir erbjuden så att du kan välja det som passar bäst för dina förutsättningar.


Användarupplevelse

10

Det är smidigt och enkelt att göra en lånejämförelse hos Axo Finans. De har en smart widget på hemsidan där du kan välja hur mycket du vill låna och under hur lång tid. Därefter behöver du bara fylla i dina uppgifter vilket tar knappt 1 minut. Sen är det bara att vänta på låneerbjudandena.


Behandlingstid

10

Själva processen att påbörja en låneansökan tar bara någon minut, de behöver endast grundläggande uppgifter från dig. Därefter får du lånerbjudanden inom 24 timmar som du sedan kan gå igenom. Olika långivare erbjuder olika utbetalningstid, så du kan själv välja när du vill ha pengarna.


Andra fördelar

5

Axo Finans har en mycket bra kunskapsbank på deras hemsida. Här finns mängder med information om lån och privatekonomi som kan vara bra att läsa igenom om du är det minsta osäker på vad ett lån innebär för din ekonomi. Om din  fråga inte besvaras här finns alltid deras kundtjänst tillgänglig.


Axo Finans Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
3.7 % 26.9 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Axo Finans

Axo Finans

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 2.95 – 26 %
Effektiv ränta 3.7 – 26.9 %
Uppläggningsavgift 495
Ålder 20 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar

 • Jämför lån från fler än 35 olika långivare
 • Kostnadsfri tjänst
 • Endast en kreditupplysning görs

Nackdelar

 • Du kan maximalt låna 600 000kr
 • Du får inte ha några pågående inkassoärenden
 • Kreditupplysning görs med UC

Kundtjänst

10

Axo Finans har en bra och kunnig kundtjänst som det är lätt att komma i kontakt med. Du kan antingen ringa dem, mejla, chatta eller använda kontaktformuläret på deras hemsida. Vanligtvis får man svar inom 24 timmar och om du ringer in är det sällan kö. 

De har även en mycket bra kunskapsbank där de har samlat flera ämnen som de går igenom i detalj. Exempelvis kan du läsa mer om att ta lån med betalningsanmärkning, vad en kreditupplysning är och mycket mer. Här besvaras även flera av de vanligaste frågorna som Axo Finans kunder kan tänkas ha. 

Axo Finans har ett Trustpilot betyg på 4,3 vilket visar att de allra flesta kunderna är nöjda med både deras tjänst och kundtjänst. Dessutom har de öppet alla dagar i veckan vilket är ganska unikt i lånebranschen.

Företagsinformation

FöretagAxo Finans AB
AdressKungsgatan 64, 111 22 Stockholm
E-postkundservice@axofinans.se
Telefonnummer0771 323400

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 16:00
Lördag10:00 – 14:00
Söndag10:00 – 14:00

Pris

10

Axo Finans är en lånejämförelsesite som jämför lån från över 35 olika långivare i Sverige. Det ger dig möjligheten att snabbt och effektivt, och med en enda kreditupplysning, få låneerbjudanden från flera olika aktörer på en och samma gång. Resultaten presenteras i en lättöverskådlig lista där du snabbt och enkelt kan se vilka lån som erbjuder bäst villkor för just dig.


Lånen som Axo Finans förmedlar har en nominell ränta på mellan 2,95% och 26% samt en effektiv ränta på mellan 2,99% och 29,34%. Så här finns goda möjligheter att hitta ett förmånligt lån om du har rätt förutsättningar. Startavgiften varierar mellan olika långivare så det är viktigt att du ser över alla avgifter innan du väljer att gå vidare med ett lån.


Det är helt kostnadsfritt att använda Axo Finans för att hitta ditt nästa lån utan säkerhet.


Axo Finans krav

 • Du måste vara över 18 år
 • Du måste kunna uppvisa en fast inkomst
 • Du får inte ha några pågående inkassoärenden

Användarupplevelse

10

Axo Finans har en avskalad och lättnavigerad hemsida. Det är lätt att hitta den information du söker och att komma till relevanta undersidor. Det mesta hittar du via toppmenyn men det finns även användbara länkar i fotmenyn.

Hemsidan har en smidig widget där du enkelt kan välja hur mycket du vill låna och hur länge, så räknar den automatiskt ut ungefär vad det kan komma att kosta. Dock får du först reda på den exakta kostnaden när du har påbörjat en lånejämförelse. 

För att göra en lånejämförelse behöver du bara fylla i ett par uppgifter och sen gå vidare. Allting signeras med BankID och sker 100% digitalt så att du slipper massa pappersarbete.


Behandlingstid

10

Att göra en lånejämförelse hos Axo Finans går väldigt fort. Det tar bara någon minut att fylla i alla uppgifter som de önskar och sedan signera med BankID. Därefter tar det ungefär 24 timmar tills du fått in alla olika låneerbjudanden som du kan välja mellan.


När du har fått en lista på olika låneerbjudanden så kan du enkelt se och välja lånet med bäst villkor för dig. Du ser även hur lång utbetalningstiden är hos respektive långivare. Så om du är i behov av ett snabblån för att få pengar fort kan du välja den långivare med snabbast utbetalning så kan du många gånger ha pengarna på kontot redan samma dag.


Andra fördelar

5

Axo Finans har en väldigt användbar Kunskapsbank där de har samlat dussintals med artiklar som berör lån och personlig ekonomi. Här kan du förkovra dig och lära dig mer innan du går vidare och tar ett lån.


Om du väljer att ta ett samlingslån för att betala av andra mindre lån kan du välja det direkt i ansökningen. Det gör så långivarna vet att du vill betala av andra skulder. De flesta långivare erbjuder då möjligheten att direkt betala av dina skulder genom att du skickar in betalningsinformation. På så vis får du löst dina gamla lån direkt utan att du behöver lägga någon extra tid på det. Därefter kan du bara fokusera på att återbetala ett lån istället för många små.


Slutsats

Axo Finans är en lånejämförelsetjänst som varit aktiv i Sverige sedan 2013. De jämför lån från fler än 35 olika långivare så att du kan hitta det lån med bäst villkor för just dig. Tack vare ett smidigt onlineverktyg kan du snabbt fylla i hur mycket du önskar låna och under hur lång tid. Därefter klickar du dig enkelt vidare och fyller i dina uppgifter.

När du väl skickat in din ansökan tar det knappt 24 timmar innan du har fått erbjudanden från alla dem som är villiga att låna ut pengar till dig. Du får dem presenterade i en lättöverskådlig lista där du enkelt kan se och jämföra villkor mellan de olika alternativen.

Utbetalningstiden för lånen varierar mellan olika långivare, vissa erbjuder utbetalning samma dag medan andra tar ett par dagar på sig.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Axo Finans

Recensioner: 2791 • Bra
TrustScore: 4 4.2
5 stjärna
77%
4 stjärna
12%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
9%
I
Ingegärd 5 Recensioner
TrustScore: 5

Smidigt

Snabbt,smidigt och enkelt.

K
kund 1 Recension
TrustScore: 5

Att jag fick lånet som jag önskade och…

Att jag fick lånet som jag önskade och det dröjde inte länge.

H
Helena T 7 Recensioner
TrustScore: 1

Skulle aldrig rekommendera att använda…

Skulle aldrig rekommendera att använda dem . Gå till Sambla och andra, andra företag samarbetar med seriösa kreditföretag.

LoanScouter > Långivare > Axo Finans Recension

Senaste nytt