Bank Norwegian Recension

I den här analysen tittar vi på Bank Norwegian och de lån som de erbjuder. Här går vi igenom aktuell information om räntor, villkor och avgifter. Vi specificerar också vilka olika typer av lån som erbjuds av Bank Norwegian, hur mycket du kan låna och slutligen jämför vi för- och nackdelar med lån från Bank Norwegian så att du lättare kan bestämma om det är rätt val för dig.

9.6
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
8
Extra fördelar
10
Användarupplevelse
10

Bank Norwegian

Ny produkt
6.6
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Ansökningsproces 100% online
 • Låna utan säkerhet
Exempel: Kreditbelopp: 70 000 kr | Återbetalningsperiod: 5 år | Exempelräntan 13,06% | Effektiv ränta: 11,49% | Totalt att betala: 94 148 kr | Månadskostnad: 1 531 kr | Lånetid 1-15 år (Annons)

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian skapades i Norge 2007 som ett komplement till flygbolaget Norwegians förmånsprogram. Det började med ett kreditkort, och växte snabbt då Bank Norwegian tilldelades en banklicens av det norska finansdepartementet.

Banken är helt och hållet internetbaserad vilket ger en snabb handläggningstid, perfekt för dig som behöver låna pengar direkt.

Efter en snabb tillväxt lanserades Bank Norwegian i:

 • Sverige
 • Danmark
 • Finland

Idag har internetbanken över 1,5 miljoner användare. Tjänster som banknorwegian.se erbjuder är osäkrade privatlån, kreditkort och sparkonto.

Alla tjänster är endast tillgängliga online då Bank Norwegian inte har några bankkontor utan bedriver hela sin verksamhet på internet.

Banken har ett fokus på tekniska framsteg, flexibla lösningar, automatisering, självbetjäningskanaler och mobil-appar som ska förbättra kundupplevelsen.

Bank norwegian app kan vara en god idé att ladda ner.

Sammanfattning av recension

Bank Norwegian erbjuder en ypperlig kundtjänst med korta svarstider och kompetent personal. Här är kunden alltid i fokus och man vill erbjuda en problemfri upplevelse. Dessutom erbjuder Norwegian väldigt förmånliga villkor på sina privatlån. Som lånekund hos Bank Norwegian kan du känna dig trygg med att det är en pålitlig aktör som tar väl hand om sina kunder, hela vägen från ansökan till slutåterbetalning av lånet.


Kundtjänst

10

Med snabb responstid når du Norwegian via mejl, telefon eller chatt. De har öppet alla vardagar så att du enkelt kan komma i kontakt med dem. Personalen är kunnig och ser alltid till att erbjuda bästa möjliga hjälp och rådgivning. Bank Norwegian vill erbjuda en så smidig handläggning som möjligt för sina kunder.


Pris

8

Tack vare att Bank Norwegian är en 100% onlinebank kan de hålla sina kostnader nere och erbjuda väldigt förmånliga villkor. Avgifterna är generellt låga och räntorna är väldigt konkurrenskraftiga. Som alltid varierar villkoren som erbjuds beroende på hur just din betalningsförmåga ser ut.


Användarupplevelse

10

Att ansöka om ett lån hos Bank Norwegian går väldigt smidigt. Hela processen sker online och du får oftast svar inom bara några minuter. Tack vare deras smidiga onlineportal kan du enkelt logga in och se all information om ditt lån och villkor. Önskar du återbetala lånet i förtid går det också bra.


Behandlingstid

10

Ansökningsformuläret är väldigt enkelt att fylla i och om din ansökan blir godkänd har du pengarna på kontot inom bara några minuter. Skulle de behöva kompletterande uppgifter blir du snabbt kontaktad via mejl eller telefon. Ofta tar hela processen från ansökan till pengarna på kontot bara 1-3 dagar.


Andra fördelar

10

Sammanfattningsvis är det tydligt att det finns flera fördelar med Bank Norwegians lån, både sett till privatlån och kreditkort. Bank Norwegians kreditkort är väldigt förmånligt och erbjuder bra villkor men även poäng i form av CashPoints som du kan använda för att boka flyg med Norwegian.


Bank Norwegian Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
6.16 % 28.44 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Bank Norwegian

Bank Norwegian

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 5.99 – 23.99 %
Effektiv ränta 6.16 – 28.44 %
Ålder 23 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Snabb och effektiv kundtjänst
 • Bra lånevillkor
 • Snabb utbetalningstid

Nackdelar

 • Ingen livechatt om du inte redan är kund
 • Högre avgifter på större lån
 • Kan vara svårt att förlänga lån

Kundtjänst

8

Det finns flera alternativ för dig som vill ha kontakt med kundtjänst hos Bank Norwegian.

Du som är kund i banken sedan tidigare kan använda din login och logga in på hemsidan eller i din app vilket ger dig tillgång till snabbare hjälp. Där kan du maila in dina frågor eller använda livechatten. Självklart kan du även ringa till banken kundtjänst under öppettiderna om du föredrar det.


Om du inte är kund i banken kan du antingen ringa in eller skicka in din fråga till dem via deras kontaktformulär. Det finns ingen livechatt som är bemannad av en människa men det finns en smart chattbot som kan svara på vanliga frågor och peka dig i rätt riktning.


Om du ringer in finns det ett smart diagram längst ner på sidan som visar vilka tider det är som mest folk som ringer, så att du slipper ringa när telefonkön är som längst.

Bank norwegian telefonnummer finner du nedan.

Företagsinformation

FöretagBank Norwegian
AdressSnarøyveien 36, 1364 Fornebu, Norge
E-postKontaktformulär på hemsidan
Telefonnummer(+46) 07 70 45 77 66

Öppettider för kundtjänst

Måndag10:00 – 16:00
Tisdag10:00 – 16:00
Onsdag10:00 – 16:00
Torsdag10:00 – 16:00
Fredag10:00 – 16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

8

För lån varierar räntorna mycket. Bank of Norwegian använder sig, på samma sätt som andra långivare, av en kreditupplysning för att utvärdera låntagarens ekonomiska förutsättningar. Det går tyvärr inte att ta lån utan UC hos Bank Norwegian.

Det innebär att du får en högre ränta om du till exempel inte har fast arbete, eller har tidigare lån och skulder. Det innebär också att om du har bättre ekonomiska förutsättningar så kommer du säkerligen bli erbjuden en lägre ränta och kan låna en högre summa.

Bank Norwegian gör alltså alltid en individuell analys av din trovärdighet som låntagare för att säkerställa att du inte lånar mer än du har råd med.


Bank Norwegian krav

 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Det innebär att du måste ha varit skuldfri hos kronofogden i minst 3 år.
 • Du måste vara över 23 år.
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 36 månaderna.
 • Förutom dessa krav gör Bank Norwegian en kreditvärdering med UC innan de skickar ut ett lånerbjudande.

Användarupplevelse

10

För att ansöka om ett privatlån hos Bank Norwegian behöver du följa några enkla steg. Notera att du också kan fullfölja hela ansökningsprocessen i din app.

Så ansöker du om ett lån:

Ladda ner Bank Norwegians mobilapp eller fyll i ansökningsformuläret på hemsidan.

Skicka in ansökan och vänta på svar. Banken gör en kreditupplysning och utvärderar dina förutsättningar innan de godtar ansökan.

När ansökan är godkänd av banken är det bara att logga in och skriva under avtalet med hjälp av BankID/e-legitimation.

Klart! Pengarna betalas nu ut.

Om du stöter på problem, eller har frågor om allt som rör ditt lån är det alltid en bra idé att ta kontakt med Bank Norwegians kundtjänst.

Du behöver inte ha en login eller vara kund hos banken för att få hjälp med dina funderingar. Kundtjänst nås snabbast via telefon och e-post. Du kan även logga in på portalen för att se all viktig information om ditt lån.


Du kan närsomhelst betala av hela ditt lån utan att några extrakostnader tillkommer.


Behandlingstid

10

Bank Norwegian har lagt mycket resurser på att göra ansökningsprocessen så enkel och snabb som möjligt.

Själva ansökningsformuläret är okomplicerat och tar endast ett par minuter att fylla i.

När du skickat in ansökan får du svar direkt – inom 5 minuter.

När du godkänt låneavtalet med ditt BankID betalas pengarna ut direkt, vilket innebär att du har pengarna på kontot inom två-tre dagar.

De snabba utbetalningarna gör att Bank Norwegian vuxit och konkurrerar med kreditbolag på nätet som ger ut snabblån.

Om du mot förmodan får avslag på din ansökan kan du alltid göra en ny ansökan med en lägre lånesumma.

För den som vill låna pengar snabbt men samtidigt känna sig säker i att långivaren är en seriös aktör är Bank Norwegian ett attraktivt alternativ.


Andra fördelar

10

Att låna pengar av Bank Norwegian har flera fördelar.

Eftersom banken lägger stort fokus på att göra processen och kontakten med dem så smidig och okomplicerad som möjligt är ett lån från Bank Norwegian oftast väldigt problemfritt.

Trots de snabba ansöknings- och utbetalningstiderna har Bank Norwegian låg ränta i jämförelse med många andra långivare som ger ut onlinelån.

En annan fördel med lån från Bank Norwegian är att de osäkrade privatlånen kan ge dig friheten att använda lånet till det du själv vill.

Hos traditionella banker behöver du ofta redogöra för vad lånet ska användas till, även om det är ett blancolån.


Dessutom kan du närsomhelst lösa ditt lån i förtid utan extrakostnader vilket är väldigt bra. Skulle du exempelvis byta jobb och öka din lön kan du då lösa lånet snabbare och slippa onödiga kostnader.


Extra Innehåll

Bank Norwegian erbjuder även förmånliga kreditkort där du får schyssta villkor men även möjlighet att tjäna CashPoints som du sen kan använda för att boka flygbiljetter med Norwegian. 

Via deras smidiga onlineportal kan du se all information om dina lån samt om ditt kreditkort, om du väljer att skaffa ett.


Slutsats

Bank Norwegian är en modern bank som bedriver hela sin verksamhet online. Det innebär att de kan hålla sina kostnader nere och erbjuda väldigt förmånliga lån, trots att de är utan säkerhet. 

Hos Bank Norwegian kan du enkelt ta ett samlingslån för att betala av dina krediter, då anger du bara betalningsuppgifter till Norwegian så löser de dina tidigare skulder. Därefter behöver du bara fokusera på att återbetala lånet till Norwegian.

Bank Norwegian har en ypperlig kundtjänst där man oftast får väldigt bra hjälp på kort tid, oavsett om du mailar eller ringer in.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Bank Norwegian

Recensioner: 62 • Dålig
TrustScore: 2 1.8
5 stjärna
18%
4 stjärna
6%
3 stjärna
2%
2 stjärna
5%
1 stjärnor
69%
S
Sigge 2 Recensioner
TrustScore: 1

Spärrade kort vid resa

Dom spärrade mig kort när jag var ute och reste. Försökte kontakta dom flera gånger och bad som ringa upp. Efter 4 dagar får jag ett meddelande att jag inte hört av mig och att kortet nu är permanent spärrat. Vi brukar säga att norrmän inte är så värst smarta och tyvärr blir de bekräftat gång på gång.

C
Consumer 1 Recension
TrustScore: 1

Totalt värdelös bank

Icke fungerande kundtjänst där de ”gått under jorden”. Banken är skyldig mig en sista dragning på 575 kr, men kan plötsligt ”inte se överföringen”, därför att lånet avslutats. Det finns heller inga spår av transaktioner att tillgå längre. UNDVIK!

EA
Eddie Andréasson 8 Recensioner
TrustScore: 1

Jag har varit kund hos Bank Norwegian…

Jag har varit kund hos Bank Norwegian under många år. Allt pga cashpointsystemet. Nyligen råkade jag upptäcka att Ni regelbundet försnillat en smärre summa från mitt konto. Detta verkar ha pågått under flera år. Om ni behandlar alla era kunder lika respektlöst så handlar det om miljoner. Jag mailade er genast och krävde ett stopp och återbetalning av allt ni dragit. Då ni tycks strunta i mina krav så vände jag mig till min svenska bank för att förhöra mig angående autogiro. Då jag aldrig lämnat er någon fullmakt angående autogiro så lovade dom att hjälpa mig hela vägen tills jag fått upprättelse. Dom missunnade er inte någon offentlighet så därför vidarebefordrar jag kopia till några utvalda, som kanske också tycker det är ett märkligt beteende att utan kännedom och utan tillåtelse försnilla från sina kunder. Ni hade chansen att snabbt och stilla förstå och rätta era misstag, men valde istället buller och bång. Varsågod Eddie Andréasson

LoanScouter > Långivare > Bank Norwegian Recension

Senaste nytt