Ferratum Recension

Ferratum bank är en långivare som erbjuder attraktiva krediter. Bolaget erbjuder lån med schyssta villkor med snabb handläggning. Ferratum är idag verksamt i 15 länder och har över 2 miljoner kunder. Ferratum är en professionell långivare som gör sitt yttersta för att kunderna inte skall ta krediter de inte har råd att återbetala.

8.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
7
Extra fördelar
9
Användarupplevelse
10

Ferratum

946 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.3
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Effektiv ränta 48.93 %
Utbetalning I dag 15:51
 • Flexibla uttag
 • 2 miljoner kunder i Europa
 • Allt sker digitalt
Högkostnadskredit
Exempel: Kreditbelopp: 10 000 kr. Återbetalningsperiod: 12 månader. Nominell ränta: 40,49 % – 40,49 %. Effektiv ränta: 48,93 %. Minimum effektiv ränta: 48,93 %. Maximal effektiv ränta: 48,93 %. Uppläggningsavgift: 0 kr. Månedlige gebyrer: 0 kr. Månadskostnad: Snitt 1016 kr. Samlede kreditomkostninger: 2 194 kr. Totalt att betala: 12 194 kr. (Annons)

Om Ferratum

Ferratum erbjuder ett flexibelt kreditkonto som fungerar som en kreditlina du kan använda dygnet runt när du behöver den. Det är inte som ett vanligt privatlån där du lånar en fast summa utan det fungerar mer som ett kreditkort. Du har ett fast kreditutrymme som du kan ansöka om men du behöver bara betala för det du använder.

Med ett kreditkonto hos Ferratum så kan du när som helst, dygnet runt, snabbt föra över pengar till ditt förangivna konto från ditt kreditkonto hos Ferratum. Du kan antingen ta ut allting på en gång eller lite åt gången. Ränta betalar du endast för det kreditbelopp du utnyttjar och du kan välja att låna mer pengar efter att du redan har börjat betala tillbaka.

Du kan vanligtvis låna mellan 1 000 – 50 000 kr, vilket bör räcka för de allra flesta behoven.

Dock är detta inte ett klassiskt lån utan en kontokredit som du har tillgång till dygnet runt.

Med den här typen av kredit behöver du alltså inte ansöka om ett nytt lån om det skulle behövas, du kan helt enkelt fortsätta att ta ut från beviljad kontokredit.

Sammanfattning av recension

Ferratum har en snabb och effektiv hemsida där låneansökningsprocessen går väldigt fort. Oftast får du svar inom några minuter och har pengarna på kontot under eftermiddagen vilket är toppen om du behöver låna pengar direkt. Hemsidan är välstrukturerad och du hittar svar på det mesta under sidan “vanliga frågor”.


Ferratum erbjuder rimliga villkor på sina tjänster och dessutom kan du närsomhelst lösa krediterna utan straffavgifter. Kundtjänsten är trevlig och svarar oftast på mail inom 24 timmar.


Kundtjänst

8

Ferratums hemsida är avskalad och väldigt snabb. Det är lätt att hitta runt på den och de allra flesta undersidor länkar direkt in till ansökningsprocessen. Det finns en bra undersida med Vanliga Frågor som besvarar det mesta man kan undra. Tjänsten fungerar bra och de har många nöjda kunder.


Pris

7

Ferratums kreditkonto erbjuder tillgång till en kredit som du kan använda så mycket eller så lite av som du själv önskar. Du betalar enbart ränta och avgifter på den summan du faktiskt nyttjar av kreditutrymmet. Det gör att du nästan kan använda tjänsten som buffert när du får det lite tight med pengar.


Användarupplevelse

10

Ansökningsprocessen hos Ferratum går väldigt fort. Du behöver bara fylla i ett par uppgifter och sedan signera ansökan med BankID. Sidan är väldigt lättnavigerad och du får svar på det mesta du kan behöva veta direkt på siten. Dyker några frågor upp längs vägen kan du alltid kontakta deras kundtjänst.


Behandlingstid

10

Ferratum behandlar låneansökningar väldigt snabbt. Oftast har du svar direkt eller inom ett par minuter. Om du ansöker på en vardag kan du ha pengarna på kontot redan samma dag. Om de skulle behöva kompletterande uppgifter från dig så hör de av dig och behandlar ärendet så snabbt de kan.


Andra fördelar

9

Ferratum har inga bindningstider på sina krediter vilket innebär att du kan återbetala krediten när du vill utan extra kostnader. Det innebär även att du inte behöver känna dig stressad med att betala in en viss summa varje månad, den kan anpassas efter dina förutsättningar.


Ferratum Credit Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
4 månader 46 månader
48.93 % 48.93 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Ferratum

Ferratum Credit

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 4 – 46 månader
Ränta 40.49 %
Effektiv ränta 48.93 %
Ålder 21 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

 • Företaget är kundorienterat  och har många positiva recensioner.
 • Snabba lånebeslut. Du får svar inom några minuter.
 • Rimliga krediter – Låna från 1 000 kr – 50 000kr.

Nackdelar

 • Relativt korta löptider på  lånen 
 • Svårt att hitta kontaktuppgifter på hemsidan
 • 21 års åldersgräns för alla som söker lån

Kundtjänst

8

Du kan kontakta Ferratums kundtjänst både via telefon och E-post, de brukar generellt svara inom 24 timmar på mejl. Dock är det svårt att hitta mejladress och telefonnummer på hemsidan. Är du kund hos dem kan du logga in och lättare få kontakt med dem.

Ferratums hemsida har också en användbar FAQ sektion, där hittar du svar på de vanligaste frågorna.Du som redan är kund hos Ferratum kan logga in på mina sidor med hjälp av BankID.

Uppgifter om hur du loggar in kommer att skickas till dig när du skickar in en ansökan och på mina sidor kan du bland annat se din personliga avbetalningsplan och ansöka om ytterligare kreditutrymme om du skulle behöva det. 


Ferratums hemsida är lätt att använda och ansökningsprocessen går väldigt fort, oftast får du svar direkt och får tillgång till kreditkontot inom ett par timmar.

Företagsinformation

FöretagFerratum (ägt av Multitude Bank)
AdressMultitude Bank p.l.c., ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027 Malta
E-postkundtjanst@ferratumbank.se
Telefonnummer(+46) 02 01 23 03 0

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 17:00
Tisdag08:00 – 17:00
Onsdag08:00 – 17:00
Torsdag08:00 – 17:00
Fredag08:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

7

Det är gratis att ansöka om kontokredit hos Ferratum och de flesta som möter kraven får godkänt. Hos Ferratum kan du låna pengar även om du har betalningsanmärkningar.

Den totala kostnaden för ditt lån kommer att bero på hur stort belopp du lånar är och vilken löptid du väljer. Medan Ferratums räntor och avgifter inte anges på webbplatsen kan du använda Ferratums online-kalkylator för att uppskatta den totala kostnaden för ditt lån.

De lån som Ferratum erbjuder är så kallade högkostnadskrediter och därför erbjuder långivaren resurser för dig som har svårt att betala tillbaka skulder. De är väldigt hjälpsamma så om du skulle stöta på problem med att betala rekommenderar vi att du kontaktar dem direkt.

Kontokrediten fungerar väldigt bra och du kan snabbt föra över pengar från den till ditt konto när du behöver. Det smartaste är att du enbart betalar för den summan du för över, så även om du har ett kreditutrymme på 50 000kr men bara för över 10 000kr så betalar du bara ränta och avgifter för de 10 000kr.


Ferratum krav

 • Du måste vara minst 21 år gammal.
 • Du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 24 000kr året innan.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Om du har betalningsanmärkningar kan du också ansöka om lån hos Ferratum, dock får de inte vara nyare än 6 månader och de får inte vara fler än 6 stycken.

Användarupplevelse

10

Ferratum har en väldigt avskalad och lättanvänd hemsida. Det är omöjligt att klicka fel då de allra flesta sidor och undersidor har direktlänkar in till ansökningsprocessen.


Det finns en hjälpsam “vanliga frågor” avdelning som besvarar de allra flesta frågor du kan tänkas ha.

När du väl påbörjar låneansökan kan du direkt välja hur mycket du vill låna och se vad kostnaden för det kommer bli. Kostnaden kan justeras något när du väl gör ansökan, men du kommer alltid få veta vad exakt kostnad är innan du godkänner krediten.Ferratums kreditkonto är en relativt unik form av lån utan säkerhet men den är väldigt uppskattad bland deras kunder.

Det enda negativa är att det är lite svårt att hitta kontaktuppgifter till Ferratum. Man behöver gå in under Vanliga Frågor för att få fram den informationen. Är du kund kan du smidigt logga in med BankID och se alla uppgifter om ditt lån och komma i kontakt med Ferratum.


Behandlingstid

10

Ferratums långa erfarenhet av lån har gjort dem till riktiga proffs inom branschen och framförallt satsar de på snabba och effektiva utbetalningar.

Oftast får du besked Inom tio minuter efter att du har gjort din ansökan och processen påbörjas för att sätta upp ditt kreditkonto. När det är klart får du ett nytt besked och då kan du logga in för att se din kredit. Därefter kan du snabbt föra över pengar till ditt vanliga konto. Oftast har du tillgång till krediten samma dag om du ansöker på en vardag. Skulle de behöva kompletterande uppgifter om dig innan du godkänner låneansökan så kommer de informera dig om det via mail.

Sidan är tillgänglig dygnet runt och du kan alltid logga in för att se ditt befintliga kreditutrymme. Ferratum kräver att du har svenskt BankID för att kunna ansöka om lånet, det går inte att göra på något annat sätt.


Andra fördelar

9

Det finns ingen bindningstid på krediter hos Ferratum vilket gör att du närsomhelst kan återbetala hela krediten utan några straffavgifter. Det tillkommer heller inga aviavgifter eller andra dolda kostnader som det ofta kan göra för snabblån. Därför är Ferratum ett utmärkt val för dig som behöver tillgång till en kredit under en period.

Du kan alltid betala tillbaka lånet i det tempo som passar dig utan att du behöver känna dig stressad. Ferratum tar inte heller ut någon uppläggningsavgift vilket är  ganska unikt. Därför är det väldigt enkelt att se vad en kredit hos Ferratum faktiskt kommer kosta. 

De har en effektiv och duktig kundtjänst som hjälper till med alla frågor man kan tänkas ha innan och efter man ansökt om lånet.


Slutsats

Ferratum är en seriös aktör som erbjuder en något annorlunda sorts lån i form av ett kreditkonto. Det innebär att du ansöker om en viss summa (upp till 50 000kr) som sätts på ett kreditkonto. När du behöver pengarna för du över dem till ditt bankkonto så kan du spendera dem. Du betalar enbart för de pengar du faktiskt nyttjar på ditt kreditkonto.


Med en snabb och effektiv ansökningsprocess går det snabbt att söka kredit hos Ferratum. Oftast får du svar på bara några minuter och kan sätta över pengarna till ditt konto redan samma dag, om du ansöker på en vardag.

Ferratums kreditkonto är en perfekt lösning för dig som snabbt kan behöva låna pengar utan att vilja söka en massa olika krediter hela tiden. Det blir helt enkelt som en egen buffer

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Ferratum

Recensioner: 911 • Bra
TrustScore: 4.5 4.3
5 stjärna
68%
4 stjärna
14%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
15%
KB
K4 beats 2 Recensioner
TrustScore: 1

LÅNA INTE FRÅN FERRATUM

LÅNA INTE FRÅN FERRATUM. dom låser dig i skuld och det går inte nå dom på tele eller email.

Lars Andersson
Lars Andersson 2 Recensioner
TrustScore: 1

Bedragare

Dom är bedragarnas favorit, anmälde detta till kundtjänst. Inget hände, det blev tufft med drygt 50% ränta. Akta er

BL
Bengt Lindström 11 Recensioner
TrustScore: 5

Lättsam hantering

Lättsam hantering

LoanScouter > Långivare > Ferratum Recension

Senaste nytt