Freedom Finance recension

Freedom Finance är i traditionell bemärkelse en långivare utan verkar istället i form av låneförmedlare. Fokus ligger på att sammanföra konsumenterna med adekvata erbjudanden beroende på de parametrar som du definierat.


Freedom Finance produkter

Ny produkt
8.9
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Utbetalning Onsdag 08:00
 • Använd pengarna till vad du vill
 • Kostnadsfri jämförelse av lån
 • Över 30 olika banker och långivare
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %. (Annons)
8.6
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Om Freedom Finance

Långivaren fokuserar på att förmedla primärt två typer av lån, ett traditionellt privatlån som du kan ansöka om utan säkerhet, men även en form av samlingslån, avsedd att nyttjas endast till att samla dina mindre lån. För att introducera dig till det hela så kommer vi nedan att belysa dessa kortfattat:

 • Privatlån – Är i grund och botten en form av lån som erbjuds till privatkonsumenter utan krav på adekvat säkerhet. Privatlån kan även benämnas för blancolån, smslån, snabblån, begrepp vilka ofta tenderar att implicera på ett privatlån. Vid beviljande av ett privatlån så kan du nyttja beloppet till vad du än önskar.
 • Samlingslån – Ett samlingslån, som även inom sammanhanget ofta definieras i form av ett konsolideringslån är specifikt avsedd att nyttjas till att lösa högkostnadskrediter och mindre smålån vilka ofta tillsammans mynnar ut i ganska kostsamma månadsbelopp. Du kan dock endast nyttja ett samlingslån till de ändamål som nämns ovan.

Freedom Finance erbjuder för närvarande lån hos mer än 35+ olika kreditgivare, men en jämn fördelning av Sveriges största banker, kombinerat med mer nischade kreditgivare, vilka alla dock erbjuder privat- och samlingslån till marknadsmässiga villkor.

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela genom att först uppmärksamma dig på vad konsumenterna tycker och tänker kring kundtjänsten & prissättningen av de lån som erbjuds vilka vi sedan sätter i paritet med den övriga marknaden. 

Vi önskar även bilda oss en uppfattning gällande användarvänligheten & hur enkelt det är att faktiskt hitta information kring priserna för deras lån. I den sista steget så undersöker vi om det finns element vilka du som potentiell låntagare bör vara medveten.


Kundtjänst

8

Konsumenterna är helnöjda när det kommer till kundtjänsten hos Freedom Finance. Främst så lyfter man fram det faktum att du kan komma i kontakt med en ledig handläggare vid varje given tidpunkt på dygnet.

Många upplever att kundtjänsten hos Freedom Finance håller en hög och adekvat nivå. Man är även nöjda med det faktum att det går att komma i kontakt med kundtjänsten 24-timmar under dygnet.


Pris

10

Konsumenterna anser att de priser som tillhandahålls för de privatlån som tillhandahålls av Freedom Finance befinner sig på marknadsmässiga nivåer och kan ej identifiera några påtagliga avvikelser.


Användarupplevelse

10

På en generellt plan så är man nöjda med den användarupplevelse som tillhandahålls hos Freedom Finance. Man uppskattar även det faktum att du som konsument kan med enkelhet lokalisera informationen som du är intresserad av.

På den generella planet så är konsumenterna i överlag nöjda med användarupplevelsen som erbjuds hos webbplatsen gällande långivaren i fråga. Man gillar även att du som privatkonsument kan enkelt hitta adekvat information som du för närvarande är intresserad av.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden som anammas för de behandlingstider som appliceras för de privatlån som tillhandahålls av Freedom Finance styrs helt och hållet av långivaren i fråga och ej av Freedom Finance.


Andra fördelar

5

Freedom Finance tillhandahåller en produkt som kan liknas vid den låneskydd som många andra konkurrenter erbjuder. Det hela kan komma till användning när du blir sjukskriven under längre perioder eller har oturen att bli av med jobbet.


Freedom Finance Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
5.2 % 29.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Freedom Finance

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 5.2 – 29.4 %
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

Nackdelar

 • Du kan inte förhandla om dina villkor med Freedom Finance utan måste göra det med långivaren i fråga
 • Freedom Finance använder sig av Upplysningscentralen för att initiera sina kreditupplysningar
 • Freedom Finance är i grund och botten en låneförmedlare och verkar ej i form av en traditionell långivare

Kundtjänst

8

Den kundtjänst som tillhandahålls av Freedom Finance håller öppet 24-timmar om dygnet, under alla dagar i veckan. Öppettiderna är något som särskilt prisas av konsumenterna eftersom de upplever att man alltid kan få svar på sina frågor, oavsett tiden på dygnet eller var man råkar befinna sig för närvarande.

Har du svårt att ringa och ta emot samtal på grund av att du kanske sitter på ett tåg, måste närvara vid ett långt möte eller dylikt så kan du välja att komma i kontakt med en ledig handläggare genom att nyttja chatten som tillhandahålls.

En liten detalj som höjer betyget ytterligare är det faktum att när du väljer att använda dig av chatten så kommer du att se ett litet fönster högst upp i konversationsfönstret där tiden för när en ledig handläggare finns tillgänglig uppvisas.

Detta är dock inte allt utan du kan även välja att komma i kontakt med kundtjänsten hos Freedom Finance genom att skicka iväg ett e-postmeddelande där du definierar de frågor som du har gällande de lån som förmedlas.

Företagsinformation

FöretagFF AB
AdressPolisgatan 4, 262 21 Ängelholm
E-postinfo@freedomfinance.se
Telefon(+46) 431-474700

Öppettider för kundtjänst

Måndag00:00 – 24:00
Tisdag00:00 – 24:00
Onsdag00:00 – 24:00
Torsdag00:00 – 24:00
Fredag00:00 – 24:00
Lördag00:00 – 24:00
Söndag00:00 – 24:00

Pris

10

Priset som appliceras för de privatlån som förmedlas av Freedom Finance upplevs av många att ligga på marknadsmässiga nivåer och i paritet med det som låneförmedlare konkurrenter påför.

Man upplever även att de tämligen enkelt kunnat lokalisera informationen kring prissättningen gällande de privatlån vilka i skrivande stund förmedlas idag av Freedom Finance.

Dock så är inte det allt utan konsumenterna upplever även att Freedom Finance får anses vara helt transparent gällande prissättningen av de lån som förmedlas där inget döljs i det finstilta.


Freedom Finance krav

 • Du måste vara 18 år fyllda vid tiden som du ansöker om ett lån.
 • Du måste inneha en folkbokförd adress inom Sveriges gränser.
 • Du måste kunna påvisa en årsinkomst på min. 100 000 kr.
 • Du får heller ej ha några kvarstående skulder hos Kronofogden.

Användarupplevelse

10

Den användarupplevelse som tillhandahålls av Freedom Finance upplevs av konsumenterna ligga på en adekvat nivå. Vidare så menar konsumenterna på att man förhållandevis enkelt hittar den information som man har intresse av.

Vidare så anser konsumenterna att den navigation som återfinns på webbplatsen är enkelt att orientera sig med samtidigt som man alltid kan förflytta sig tillbaka till huvudsektionen genom toppmenyn.

Konsumenterna upplever även att designen hos webbplatsen utformats på ett adekvat och behagligt sätt. Informationen som tillhandahålls upplevs som relevant och utformad med en röd tråd.


Behandlingstid

10

Freedom Finance är i grund och botten en låneförmedlare och styr ej över de behandlingstider som appliceras vid en låneansökan, utan det är låneförmedlaren som har den sista ordet när det kommer till denna punkt.

Dock så menar Freedom Finance på att det hela bör i genomsnitt ej ta mer än 24-timmar att genomföra baserat på den data som de förfogar över, även om avvikelser kan tillkomma i enskilda fall.

Vi vill även göra dig uppmärksam på att utbetalningarna av lånet variera beroende på den långivare som du väljer. Det hela kan gå igenom samma dag som lånet beviljats men kan även ta fler dagar att slutföra.

En detalj som konsumenterna hade velat se är en form av element som definierar genomsnittstiden för utbetalning, något som man menar på hade gjort det lättare att välja långivare när man har behov av likvida medel per omgående.


Andra fördelar

5

Låneförmedlaren tillhandahåller även en produkt som kan liknas vid den låneskydd som många av deras konkurrenter tillhandahåller, som dock ska tilläggas använder sig av synonymer för att i grund och botten beskriva samma produkt.

När du väljer att teckna ett låneskydd hos Freedom Finance så kommer du att gardera dig själv mot långa sjukskrivningar eller när du blir föremål för en ofrivillig uppsägning. I dessa fall så kommer låneskyddet att aktiveras och stå för de lånekostnader som du påförs.

När det kommer till utformningen av lånet så kan du välja olika skyddsnivåer beroende på vad du anser lämpar sig just för dina behov. I slutändan så är det bara du som kan besvara frågan om vad du behöver och ingen annan.

Dock så menar Freedom Finance på att man bör anpassa det hela beroende på storleken hos lånet. Just större lån, desto högre skyddsnivå bör man välja och vice versa.


Slutsats

Du kan även välja att teckna låneförmedlare låneskydd för alla de lån som du ansöker utan säkerhet som ett led i att skydda dig mot oförutsedda situationer såsom sjukdom och uppsägning.

Kom ihåg att du inte kan förhandla om dina lånevillkor med Freedom Finance utan det är nedsatt långivarens i frågan som har mandat att erbjuda dig mer förmånliga villkor för lånet som du ansöker om. 

Freedom Finance är en låneförmedlare som fokuserar på att tillhandahålla privatlån från mer än 35+ långivare, där både storbanken och betydligt mer nischade kreditgivare återfinns. Lånen som tillhandahålls har noga valts ut och kommer med adekvat och konkurrenskraftiga villkor.

När du väljer att använda dig av Freedom Finance så kommer du även att få möjligheten att kontakta deras kundsupport i de fall då du har frågor kring de lån som erbjuds. Du kan dock ej förhandla om villkoren eftersom Freedom Finance ej styr över dessa.

Du kan välja även att teckna en form av låneskydd som täcker upp för dig i de fall när du skulle bli oförmögen att betala lånet inom utsatt tid, såsom är fallet vid sjukskrivningar eller uppsägningar.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Freedom Finance

Recensioner: 8012 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
77%
4 stjärna
18%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
3%
DA
Doreen Allen Jarrett-Marston 1 Recension
TrustScore: 5

Man fick svaret snabbt

Man fick svaret snabbt

D
Desiree 4 Recensioner
TrustScore: 5

Gick smidigt

Gick smidigt

U
Ulla 8 Recensioner
TrustScore: 5

Mottagande

Jättetrevligt bemötande (viktigt) snabb handläggning Är verkligen nöjd

LoanScouter > Långivare > Freedom Finance recension

Senaste nytt