Recension av Handelsbanken

Handelsbanken är en av Sveriges mest framstående banker med en stark närvaro i hela landet. Banken erbjuder en rad finansiella tjänster, inklusive låneprodukter, för att möta kundernas behov. 

Med en tradition av personlig service och rådgivning strävar Handelsbanken efter att erbjuda konkurrenskraftiga lösningar för sina kunder, och är en av de mest uppskattade bankerna i landet.

4
Kundservice
4
Behandlingstid
3
Pris
5
Extra fördelar
3
Användarupplevelse
3

Om Handelsbanken lån

Handelsbanken är inte bara en bank, utan en partner i ditt finansiella liv. Med ett brett utbud av produkter, allt från bolån till sparande, är Handelsbanken dedikerad till att hjälpa sina kunder att nå sina ekonomiska mål. 

Banken erbjuder omtänksam rådgivning och flera förmåner för att säkerställa att kunderna får den bästa möjliga servicen. Utöver detta har Handelsbanken ett rikstäckande kontorsnät med över 1 800 rådgivare över hela Sverige, vilket garanterar att kunderna alltid har tillgång till expertis och stöd när de behöver det. 

Oavsett om du är intresserad av att spara, investera eller låna, kan Handelsbanken erbjuda en lösning som passar dina behov.

Sammanfattning av recension

Handelsbanken lån är en framstående aktör på den svenska marknaden och erbjuder en bred portfölj av tjänster, inklusive transparenta lån med konkurrenskraftiga räntor. Deras kundcentrerade inställning och tillgängliga kundtjänst inger trygghet. Webbplatsen är intuitiv, och banken ger extra förmåner som sparande och rådgivning. 

Det är mer än en traditionell långivare och lockar kunder med helhetsupplevelse som passar de flesta kunder.


Kundtjänst

Banken erbjuder personlig kundtjänst och flera kontaktvägar, men har blandad feedback enligt externa källor som Trustpilot. Kundupplevelsen varierar, varav vissa kunder uppskattar service som erbjuds, medan andra klagar på svårigheter för internationella kunder. Tekniska problem med mobilappen och plattformen online har också påverkat vissa kunder.


Pris

Här erbjuds varierande räntesatser beroende på lånet löptid och de presenterar både snitträntor och listräntor tydligt på sin hemsida. Ett exempel för ett bolån på 1 miljoner kronor med en återbetalningstid på 50 år med 4% ränta visas, och här kan du skapa en uppfattning om hur mycket det kostar.


Användarupplevelse

Handelsbankens webbplats har en ren och intuitiv design som underlättar navigation. Huvudmenyn ger snabb åtkomst till sektioner som bolån, sparande och rådgivning. Webbplatsen anpassar sig snabbt till mobila enheter och laddningstiderna är snabba. 

Tydlig kontaktinformation och sökfunktion bidrar till positiv användarupplevelse. Detaljerade produktbeskrivningar ökar transparensen för potentiella kunder. 


Behandlingstid

Handelsbanken är känd för sin effektiva och kundinriktade låneprocess. Webbplatsen tillåter direkt ansökan och personliga ränteerbjudanden. Bankens tradition av personlig service kan påverka behandlingstid, men säkerställer individuell bedömning. Transparens med klara uppgifter om räntor och villkor ger trygghet för kunder att fatta informerade beslut.


Andra fördelar

Handelsbanken är en framstående svensk bank som utöver konkurrenskraftiga bolåneräntor även erbjuder personlig och skräddarsydd rådgivning. Förmåner inkluderar månadssparande med ränta och möjlighet till högre sparränta vid bindning. Handelsbanken Liv erbjuder pensionssparande med högt betyg och låga avgifter. Dessa förmåner och personlig service gör banken till ett attraktivt val.


Handelsbanken – Lån

Lånebelopp:30.000 – 150.000 kr.
Varaktighet:
Effektiv ränta:9.35 %

Fördelar

 • Handelsbanken är en pålitlig bank med miljontals kunder i 20 olika länder
 • Ansökan om privatlån hanteras inom 24 timmar
 • Kundtjänst finns tillgänglig på telefon 24 timmar om dygnet

Nackdelar

 • Höga krav på låntagare
 • Kreditkontroll med UC
 • Marknadsmässigt något högre ränta på bolån

Kundtjänst

På deras webbplats är det enkelt att hitta kontaktinformation, med flera kanaler för kommunikation, inklusive telefonstöd och onlinechatt.

När man granskar externa källor som Trustpilot, framkommer det dock blandade åsikter om bankens kundtjänst. Vissa kunder uppskattar den personliga servicen och framhäver särskilt den hjälp de fått vid specifika kontor. Andra kunder uttrycker frustration över svårigheter att komma i kontakt med kundtjänsten, särskilt för internationella kunder.

Det finns även rapporter om tekniska problem med bankens mobilapp och plattform, vilket har lett till besvär för vissa kunder. Trots detta har Handelsbanken också mottagit positiva omdömen där kunder uppskattar den personliga touch och känner att de inte bara är en i mängden.

Medan företag erbjuder flera kanaler för kundsupport och strävar efter att ge en personlig serviceupplevelse, finns det områden där förbättringar kan göras baserat på feedback från externa källor. Det är viktigt för potentiella kunder att göra sin egen research och överväga både positiva och negativa aspekter innan de fattar ett beslut.

Företagsinformation

FöretagHandelsbanken lån
AdressKungsträdgårdsgatan 2, SE-106 70 Stockholm Sweden
E-postinfo@handelsbanken.se
Telefon(+46) 07 71 77 88 99

Öppettider för kundtjänst

Måndag00:00 – 24:00
Tisdag00:00 – 24:00
Onsdag00:00 – 24:00
Torsdag00:00 – 24:00
Fredag00:00 – 24:00
Lördag00:00 – 24:00
Söndag00:00 – 24:00

Pris

Handelsbanken erbjuder en rad olika räntesatser för sina lån, vilket varierar beroende på lånets löptid och vilken typ av lån det handlar om. På deras hemsida presenteras både snitträntor och listräntor, vilket ger en tydlig bild av de aktuella räntesatserna. Ett exempel som ges är för ett bolån på 1 000 000 kr med rak amortering och en löptid på 50 år. Med en ränta på 4% blir den effektiva räntan 4,07%. Detta visar att Handelsbanken är transparenta när det gäller att förklara hur räntan beräknas och vad den innebär för kunden.

Vidare framhäver Handelsbanken att de inte debiterar några avgifter för att lägga upp bolån och inte tar ut någon aviseringskostnad för dessa lån. Detta kan ses som en fördel jämfört med andra långivare som kan ha dolda avgifter.

När det gäller pris och effektiv ränta framstår Handelsbankens lån som transparenta och kundcentrerade. De erbjuder konkurrenskraftiga räntor och är tydliga med hur dessa räntor beräknas, vilket ger kunderna en klar bild av de potentiella kostnaderna.


Krav

 • Minsta ålder: 18 år
 • Medborgarskap: Svenskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd
 • Skuldregister: Inga betalningsanmärkningar
 • Minsta inkomst: (Information ej tillgänglig)
 • Amorteringsunderlag: Krävs från nuvarande bank
 • Mobilt BankID: För snabb och säker identifiering

Användarupplevelse

Handelsbankens webbplats erbjuder en ren och intuitiv design som gör det enkelt för användare att navigera och hitta den information de söker. Huvudmenyn är tydligt placerad högst upp på sidan, vilket ger snabb tillgång till de viktigaste avsnitten som bolån, sparande och rådgivning.

När man besöker webbplatsen på en mobil enhet anpassar den sig smidigt till skärmens storlek, vilket säkerställer en enhetlig upplevelse oavsett enhet. Laddningstiderna är snabba, och det finns inga uppenbara buggar eller problem som hindrar användarens interaktion.

Kontaktinformationen är lättillgänglig, med tydliga instruktioner om hur man kan nå kundtjänst via telefon eller chatt. Dessutom finns det en användbar sökfunktion som hjälper besökare att snabbt hitta specifik information.

Transparensen är också en styrka för Handelsbanken. Webbplatsen innehåller detaljerade beskrivningar av deras produkter och tjänster, vilket ger potentiella kunder en klar bild av vad de kan förvänta sig.

Sammanfattningsvis erbjuder Handelsbankens webbplats en positiv användarupplevelse genom sin enkla design, snabba laddningstider och tydliga information, vilket gör det enkelt för kunder att hitta det de behöver.


Behandlingstid

När det gäller behandlingstiden framstår banken som effektiv och kundorienterad. På deras webbplats erbjuds kunderna möjligheten att ansöka direkt och få ett personligt ränteerbjudande. Även om den exakta tiden det tar att få ett låneerbjudande inte specificeras, betonar Handelsbanken vikten av att erbjuda en snabb och smidig process.

Handelsbanken har en lång tradition av att erbjuda personlig service, vilket innebär att kunderna kan förvänta sig en individuell bedömning av deras låneansökan. Detta kan påverka behandlingstiden, men det säkerställer också att kunderna får det bästa möjliga erbjudandet baserat på deras unika ekonomiska situation.

Transparensen är en annan viktig aspekt av Handelsbankens låneprocess. Genom att erbjuda tydlig information om räntor, avgifter och andra villkor, kan kunderna känna sig trygga i att de har all den information de behöver för att fatta ett informerat beslut.

Även om den exakta behandlingstiden för lån hos Handelsbanken Lån kan variera beroende på den enskilda kundens omständigheter, strävar banken efter att erbjuda en snabb, transparent och kundcentrerad upplevelse.


Andra fördelar

Handelsbanken erbjuder inte bara traditionella banktjänster utan även en rad ytterligare förmåner för sina kunder. Utöver konkurrenskraftiga bolåneräntor betonar banken vikten av omtänksam rådgivning, vilket innebär att kunderna kan förvänta sig en personlig serviceupplevelse som är skräddarsydd för deras unika behov.

En av de märkbara förmånerna som erbjuds av Handelsbanken är möjligheten att månadsspara på ett sparkonto med ränta. För de som är intresserade av att binda sitt sparande finns det också möjlighet att få en högre sparränta. Detta ger kunderna flexibilitet i hur de hanterar sina pengar och optimerar avkastningen på sina besparingar.

För de som är intresserade av pensionssparande erbjuder Handelsbanken Liv ett brett fondutbud inom ITP, vilket framhävs för sin höga rating och låga avgifter. Detta ger kunderna möjlighet att påverka sin pension genom att placera den hos Handelsbanken.

Sammanfattningsvis erbjuder Handelsbanken Lån en rad ytterligare förmåner som går utöver de traditionella banktjänsterna. Dessa förmåner, kombinerat med bankens engagemang för personlig service, gör Handelsbanken till ett attraktivt val för kunder som söker mer än bara ett traditionellt banklån.


Ytterligare information

Handelsbanken erbjuder inte bara traditionella låneprodukter utan även andra tjänster och förmåner som kan vara av intresse för kunderna. För de som är intresserade av sparande, erbjuder banken möjligheten att månadsspara på ett sparkonto med ränta. Dessutom, för de som väljer att binda sitt sparande, finns det chans att få en ännu högre sparränta. Detta ger kunderna flexibilitet i hur de hanterar sina pengar.

För de som är i en situation där de överväger att hjälpa sina barn att köpa bostad, erbjuder Handelsbanken råd och tips om olika sätt att stödja, vare sig det är genom att låna ut pengar, ge en gåva eller finansiera kontantinsatsen.

För de som går igenom en skilsmässa, erbjuder Handelsbanken vägledning och råd för att navigera genom de ekonomiska aspekterna av separationen. De tillhandahåller även att-göra-listor för att hjälpa kunderna att hålla reda på alla nödvändiga steg.


Slutsats

Handelsbanken är onekligen en framstående aktör på den svenska marknaden, och erbjuder en omfattande portfölj av tjänster och produkter som sträcker sig bortom traditionella lån. Banken står ut genom sin transparenta och kundcentrerade inställning, vilket framhävs genom deras tydliga presentation av räntor, avgifter och andra villkor. 

Kundtjänsten är tillgänglig dygnet runt, vilket ger kunderna trygghet och stöd när de behöver det. När det gäller användarupplevelsen är Handelsbankens webbplats intuitiv och lättanvänd, vilket gör det enkelt för kunder att hitta den information de söker.

Vidare erbjuder Handelsbanken konkurrenskraftiga räntor och en transparent process, vilket gör det enkelt för kunderna att förstå de potentiella kostnaderna för sina lån. Banken erbjuder också ytterligare förmåner som månadssparande och rådgivning för specifika livshändelser, vilket ger ett mervärde för kunderna.

Sammanfattningsvis är Handelsbanken Lån mer än bara en traditionell långivare. Med en kombination av personlig service, transparenta villkor och en rad ytterligare tjänster och förmåner, positionerar sig Handelsbanken som ett attraktivt val för svenska kunder som söker en omfattande bankupplevelse.

LoanScouter > Långivare > Handelsbanken

Senaste nytt