Lendify recension

Lendify erbjuder olika typer av privatlån vila inom sammanhanget även benämns som privatlån, blancolån, lån utan säkerhet med flera. Det som skiljer Lendify från resten av marknaden är det faktum att man tillämpar så kallade ”peer-to-peer”-lån, något som innebär att du som låntagare lånar från privatpersoner och ej en traditionell kreditgivare.

3
Kundservice
3
Behandlingstid
5
Pris
5
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
5

Om Lendify

Här nedan så kommer vi att redogöra för de låneformer som tillhandahålls av Lendify för att du ska kunna fatt ett mer rättmätigt och objektivt beslut kring vilken av dessa som lämpar sig just för dina behov:

Du bör vid det här laget redan vara medveten om vilken typ av lån så lämpar sig just för dina behov. Dock så vill vi påminna dig om att generellt sett så bör du välja ett privatlån om du vill ha mer flexibilitet. Å andra sidan, önskar du samla alla dina mindre krediter så är ett samlingslån den ideala valet för just din del!

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela genom att först ta reda på vad konsumenterna anser om kundtjänsten hos Lendify. Vidare så analyserar vi huruvida prissättningen som tillämpas ligger i paritet med det som övriga konkurrenter tillämpar.

Vi stannar dock inte där utan kommer även att ta reda på vad konsumenterna anser om användarupplevelsen, behandlingstiden samt huruvida det finns andra element vilka du bör ha kännedom för att kunna fatta rättmätiga beslut när det kommer till valet av långivare.


Kundtjänst

Konsumenterna är i överlag nöjda med kundtjänstens kompetens men har en del att önska när det kommer till öppettiderna. Framför allt så är man missnöjda med det faktum att man har stängt under lunchen, en tid då många konsumenter tenderar att allokera tid åt sina bankärenden.


Pris

Konsumenterna upplever att den prisnivån som Lendify tillämpar för sina produkter ligger i paritet med det som deras närmaste konkurrenter och marknaden i övrigt tillämpar för liknande produkter.


Användarupplevelse

Användarupplevelsen ligger enligt konsumenterna på en hög nivå. Man är framförallt nöjda med de faktum att webbplatsen är enkel att navigera runt på samt att man enkelt hittar den information som man letar efter utan att slösa på sin dyrbara tid.


Behandlingstid

Behandlingstiden för låneansökan ligger i framkant i jämförelse med resten av marknaden. Det faktum att Lendify erbjuder utbetalningar av beviljade lån under varje given tid på dygnet innebär att man får högsta betyg när det kommer till denna punkt!


Andra fördelar

Lendify erbjuder varje låntagare att teckna ett låneskydd som stiger i kraft om du skulle ha oturen att bli sjukskriven under längre perioder eller förlora jobbet. För närvarande så får du ta del av försäkringen kostnadsfritt under 3 månader när du tecknar ett lån.


Lendify lån

Lånebelopp:20 000 – 500 000 kr
Återbetalningsperiod:1 – 15 år
Effektiv ränta:3,00% – 21,35%

Fördelar

  • Du får veta per omgående huruvida din låneansökan godkänts eller nekats för den delen
  • Du signerar skuldebrevet snabbt och enkelt med hjälp av ditt BankID
  • Du får pengarna insatta på det valda kontot under samma dag som lånet godkänns

Nackdelar

  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar för att kunna få ansöka om lån
  • Du måste kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minst 180 000 kr
  • Bolaget använder sig av Upplysningscentralen för att initiera sina kreditupplysningar

Kundtjänst

När det kommer till kundtjänsten hos Lendify så upplevs den som kompetent och tillmötesgående. Man upplever att de frågor som man ställer besvarar i de flesta fall inom några minuter.

Den största akilleshälen med kundtjänsten hos Lendify återfinns i det faktum att man håller öppet under kontorstiderna med undantaget för lördagen (söndagar stängt), där man har öppet halva dagen mellan 11:00-15:00.

Dock så måste man även nämna det faktum att man även unnat sig att hålla stängt under 11:30-12:30 för att kunna ta en välbehövlig lunch. Även om konsumenterna är förstående med det faktum att medarbetarna behöver äta så anser man att det hela kunnat skötas mer adekvat.

När det kommer till de olika kontaktvägarna så erbjuder man för närvarande möjligheten att ringa in till supporten, alternativt skicka ett e-postmeddelande med sina frågeställningar, något som konsumenterna anser vara begränsat, därav den låga totalbetyget.

Företagsinformation

FöretagLendify AB
Adress i SverigeHovslagargatan 5, 111 48 Stockholm
E-posthello@lendify.se
Telefon(+46) 20 20 30 40

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag08:00 – 17:00
Onsdag08:00 – 17:00
Torsdag08:00 – 17:00
Fredag08:00 – 17:00
Lördag11:00 – 15:00
SöndagStängt

Pris

Konsumenterna upplever att Lendify ligger på marknadsmässiga nivåer när det kommer till prissättningen av deras lån. Vidare så anser man att det hela ligger i paritet med det som konkurrenterna erbjuder.

Man uppfattar även att det går förhållandevis att hitta information kring prissättningen gällande långivarens prissättning på webbplatsen. Sist men inte minst så tycker man att Lendify får anses vara transparent när det kommer till just prissättningen, främst på grund av att dessa återfinns på flera platser på webbplatsen i fråga.


Lendify krav

  • Du måste ha en giltigt och folkbokförd adress i Sverige.
  • Du måste ha fyllt 18 år vid tiden för låneansökan.
  • Du måste han en deklarerad årsinkomst på minimum 180 000 kr.

Användarupplevelse

Användarupplevelsen hos Lendify anses ligga på en hög nivå. Vi uppfattar att det hela känns välordnat och logiskt strukturerat där man ganska snabb hitta informationen som man letar efter.

Själva ansökningsprocessen är ytterst smidigt, något som innebär att du ofta kan slutföra det hela under mindre än en minut, främst på grund av att låneansökan utgörs av endast ett fåtal steg.

Konsumenterna är även positiva gällande det faktum att man har en utarbetad sektion för ”självhjälp” under kundsupporten där man kan få svar på sina vanliga frågor men även utbilda dig själv gällande den typ av lån som man ämnar ansöka om.


Behandlingstid

Behandlingen av din låneansökan omfattas av flera steg. Den första innebär att du som konsument först ansöker om ett lånebelopp, varav det hela granskas av en ledig handläggare. Näst så skickas din låneansökan till dig, varav du behöver återigen signera skuldebrevet (vid beviljande av lånet) för att sedan få pengarna utbetalda.

För att du ska få dina pengar utbetalda samma dag som din låneansökan godkänns så måste du ha ditt bankkonto hos antingen Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, SEB eller Swedbank för den delen. 

I dessa fall så kommer du att få pengarna utbetalda under alla tider på dygnet, detta på grund av att man använder sig av betaltjänsten Trustly, som för övrigt fungerar i form av en mellanhand samt möjliggör det hela. I andra fall så kommer det hela dröja fram till nästa bankdag. 


Andra fördelar

Man kan inte alltid förutse saker och ting i livet, särskilt när det kommer till sjukskrivning eller uppsägningar. I dessa situationer så måste man ha en försäkring som täcker kostnaderna för lånet utan att skapa en härdsmälta i den privata ekonomin.

För att gardera dig själv mot ovanstående så erbjuder Lendify en form av försäkring där alla dina kostnader för lånet (upp till 10 000 kr) täcks under en tid på 12 månader från att försäkringen aktiveras.

Lendify erbjuder även en kostnadsfri skydd under 3 månader när du väljer att teckna långivarens försäkring, något som vi inte kunnat stöta på hos några andra konkurrenter där du får betala för skyddet redan från den första dagen.


Slutsats

Lendify är en så kallad ”peer-to-peer”-långivare, vilket i grund och botten innebär att du egentligen lånar från privatpersoner och ej från en kreditinstitution, så som en bank eller dylikt.

Man fokuserar på att behandla och betala ut lånen samma dag som de godkänns, där man använde sig av betaltjänsten Trustly, som för övrigt möjliggör utbetalning av lånet under varje givet dygn på dygnet.

Många är dock mindre glada på grund av de begränsade öppettiderna för kundtjänsten, samtidigt som man även unnat sig att ta ledigt under lunchen, en tid då många konsumenter tenderar att utföra sina bankärenden. I överlag så blir betyget högt men det hade kunnat bli högre om det inte vore för den begränsade kundtjänsten.

LoanScouter > Långivare > Lendify recension

Senaste nytt