Lendo Recension

I den här recensionen kan du läsa om finansföretaget Lendo och de lån som banken erbjuder. Vi har analyserat de olika typerna av lån som du kan ansöka om hos Lendo, och kartlagt både fördelar och nackdelar. Läs vidare för att läsa om ett lån från Lendo är rätt för just dig.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Lendo

659 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.3
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Utbetalning I morgon 10:43
 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Kolla din ränta
 • Låna tryggt och säkert
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 200 000 kr | Återbetalningsperiod: 12 år (144 avbetalningar) | Totalt att betala: 274 411 kr | Månadskostnad: 1 905 kr | Effektiv årsränta: 5.69% | Övriga avgifter: 0 kr | Återbetalning tid 1-15 år | Effektiv ränta min: 2.95% – max. 29.95% | Effektiv ränta max: 29.95%. (Annons)

Om Lendo

Lendo är en av Sveriges mest välkända låneförmedlare, och har funnits på marknaden sedan 2007.Från början var Lendo tänkt att endast förmedla bolån, men gick senare över till att även erbjuda privatlån. Idag kan du ansöka om och jämföra bolån, privatlån och företagslån på webbplatsen.

Lendo har sitt huvudkontor i Oslo men finns även verksamma i Sverige, Finland och Danmark.Lendo ägs av schibsted som är ett enormt och välrespekterat företag.

Aktören marknadsför sig flitigt, och många känner igen varumärket från ihärdig radio och tv-reklam. Men håller Lendo måttet som en framstående leverantör av privatlån?

Låt oss undersöka saken. Till att börja med är Lendo ett helt och hållet digitalt företag som inte har några bankkontor. De erbjuder inte heller några andra finansprodukter som vanliga banker, till exempel kreditkort eller lönekonto, de är enbart fokuserade på lån. De är dock inte själva en lånegivare utan de jämför lån från 40 olika banker och kreditinstitut för att ge dig en översikt av de bästa lånen. Lendos tjänst samt alla samarbetspartners övervakas av finansinspektionen, vilket gör att du kan känna dig trygg i att du endast hittar lån av seriösa aktörer här.

Hos Lendo presenteras du med en sammanställning av samtliga erbjudanden som finns tillgängliga för dig.

Sammanfattning av recension

Lendo har en utmärkt kundtjänst som det är lätt att komma i kontakt med. Hemsidan är snabb, lättnavigerad och har all information du behöver för att hitta rätt lån. Ansökningsprocessen går väldigt snabbt och allt som oftast har du svar från långivarna inom 24 timmar. Lendo erbjuder även möjligheten att jämföra bolån och företagslån vilket är ganska unikt på marknaden.


Kundtjänst

10

Lendo har en effektiv och kunnig kundtjänst som har bra öppettider och är lätt att komma i kontakt med. Du får oftast svar inom ett par minuter när du ringer och inom 24 timmar om du skickar mail. Dessutom besvaras de flesta vanliga frågor på hemsidan.


Pris

10

Lendo samarbetar med 40 av Sveriges största långivare för att se till så du får bästa möjliga villkor på ditt lån. Villkoren varierar alltid mellan olika individer men du kan vara trygg med att Lendo enbart arbetar med seriösa aktörer. Via Lendo kommer du få bästa möjliga alternativ för ditt nästa lån. 


Användarupplevelse

10

Lendos hemsida är väldigt lättnavigerad och snabb. Via huvudmenyn hittar man snabbt till olika undersidor och på respektive sida finns i stort sett all information du behöver. För att gå vidare till låneansökan är det bara några få klick som tar mindre än 2 minuter.


Behandlingstid

10

Att söka lån via Lendo tar knappt 2 minuter och din ansökan signeras med BankID. Därefter tar det knappt 24 timmar innan du får in olika låneerbjudanden från Lendos olika samarbetspartners. När du sen väljer ett lån och går vidare kan handläggningstiden variera något mellan olika långivare.


Andra fördelar

5

Lendo erbjuder även möjligheten att jämföra bolån och företagslån vilket är relativt unik. Här kan du exempelvis jämföra vem som kan ge dig bäst lånelöfte inför ett bostadsköp eller så kan du jämföra olika bankers räntor om du vill förhandla ner din bolåneränta.


Lendo Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
2.95 % 29.95 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Lendo

Lendo

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta 6.06 – 11.95 %
Effektiv ränta 2.95 – 29.95 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar

 • Lendo förmedlar lån från 40 olika långivare
 • Erbjuder även möjlighet att jämföra bolån
 • Du kan låna med betalningsanmärkning om du är skuldfri hos Kronofogden

Nackdelar

 • Maxbeloppet du kan låna är 600 000 kr.
 • Kreditupplysning görs med UC och i vissa fall även med CreditSafe.
 • Lendo har inget bankkontor du kan besöka om du skulle vilja ha personlig service.

Kundtjänst

10

På Lendos kontaktcenter som du hittar på hemsidan kan du ställa frågor, rapportera problem och hjälpa till med förslag och ideér.

Meddelanden besvaras inom 24 timmar (gäller helgfria vardagar). För frågor gällande lånevillkor kontaktar du aktuella banker direkt. Lendos kundtjänst kan nås via telefon, e-post och på Facebook. Det är väldigt enkelt att hitta kontaktuppgifter till Lendo och de svarar oftast väldigt snabbt vilket är bra om du är i behov av ett snabblån. Detta är en stor fördel jämfört med vissa andra långivare som det knappt går att hitta ett telefonnummer till.

Lendos personal är professionell och du kan alltid räkna med att få bra hjälp och svar på dina frågor när du kontaktar dem. Det är inte för inte som de har hela 4.7 av 5 på Trustpilot. Dessutom har de öppet alla dagar i veckan vilket inte många andra erbjuder.

Företagsinformation

FöretagLendo
AdressVästra Järnvägsgatan 21, 111 64 Stockholm
E-postkundservice@lendo.se
Telefonnummer(+46) 07 71 13 13 10

Öppettider för kundtjänst

Måndag08:00 – 20:00
Tisdag08:00 – 20:00
Onsdag08:00 – 20:00
Torsdag08:00 – 20:00
Fredag08:00 – 20:00
Lördag10:00 – 14:00
Söndag10:00 – 14:00

Pris

10

Då Lendo är en låneförmedlingstjänst varierar kostnaden både beroende på dina ekonomiska förutsättningar och långivarens räntor och avgifter.

Därför visar Lendo alltid flera olika alternativ, så att du kan hitta det bästa och mest prisvärda lånet för just dig.Vissa långivare kommer erbjuda dig lägre ränta medan andra kommer erbjuda dig högre – genom att söka och jämföra lån på Lendo kan du vara säker på att du hittar lånet med bäst villkor för just dig.


Lendo gör alltid en kreditupplysning på alla som ansöker om lån via dem, men du kan ta lån även om du har en betalningsanmärkning så länge du är skuldfri hos Kronofogden.


Tack vare att processen är helt digital tar det bara några minuter för dig att se olika alternativ som du sedan kan gå igenom för att hitta bäst alternativ för just dig.


Lendo samarbetar med några av Sveriges största långivare så du kan vara säker på att det är lån från seriösa aktörer som du ser och att du inte riskerar att bli lurad.


Lendo krav

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka
 • Fast inkomst från till exempel arbete eller pension
 • En årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Skuldfri från kronofogden sen minst 6 månader tillbaka

Användarupplevelse

10

Lendos hemsida är lättöverskådlig och lättnavigerad. Genom huvudmenyn högst upp väljer du snabbt och enkelt den typ av lån du är intresserad av och klickar dig vidare. På varje undersida är det bara att bläddra ner så får du svar på vanliga frågor och ytterligare information om lånen och de generella villkor som gäller när man lånar pengar.
Ansökningsprocessen är väldigt enkel och du kan närsomhelst påbörja en ansökan från den undersidan du befinner dig på. Om du är i behov av ett privatlån så är Lendo ett bra alternativ tack vare den snabba hemsidan och ansökningsprocessen.

Behöver du komma i kontakt med Lendo står alltid telefonnumret högst upp till höger på sidan och på varje undersida finns ett kontaktformulär. Dessutom har du svar på vanliga frågor i botten av varje undersida. Överlag är användarupplevelsen på Lendos hemsida mycket god och det är väldigt lätt att hitta det du söker.


Behandlingstid

10

När du skickat in din förfrågan till Lendo får du svar inom högst 24 timmar från de olika långivarna som är intresserade av att låna pengar till dig. Själva ansökan tar knappt 2 minuter och du skriver under ansökan med BankID.

När du har bestämt dig för vilket lån som passar dina behov beror utbetalningstiden på långivaren.Vissa har möjlighet att betala ut redan under samma dag medan andra tar 2-3 bankdagar på sig att betala ut.

Om det skulle vara så att din ansökan behöver kompletteras och inte blir godkänd automatiskt så kommer du bli kontaktad. Oftast är det via mail och då behöver du bara skicka in den komplettering som de önskar.

De allra flesta långivare hos Lendo erbjuder möjlighet att skriva under låneavtalet via BankID. Om det krävs fysiskt signering så postar de handlingarna till dig. Då tar processen såklart betydligt längre tid än om du signerade med BankID.


Andra fördelar

5

Lendo erbjuder även jämförelse av Bolån vilket är ganska unikt. De erbjuder möjligheten att hjälpa dig flytta ett befintlig bolån, att ansöka om ett helt nytt bolån eller ansöka om ett lånelöfte som du kan ta med dig när du tittar på att köpa en bostad.


Lendo erbjuder även företagslån som du  kan jämföra på samma sätt som privatlån. Detta är en utmärkt möjlighet om du driver ett mindre bolag och behöver lite extra likviditet under en kortare period. 

Lendo har också en smidig tjänst för att ansöka om samlingslån för att betala av mindre krediter och sänka din månadskostnad.


Oavsett vilken sorts lån du är intresserad av så fungerar Lendos tjänst på liknande sätt och den är alltid snabb och smidig. 


Slutsats

Lendo är en välkänd lånejämförelsesite och har funnits sedan 2007. De allra flesta svenskar har någon gång hört eller sett reklam om Lendo och dessutom är de allra flesta kunderna väldigt nöjda vilket syns på det imponerande Trustpilot betyget 4.7 av 5.

Lendo erbjuder en tjänst för att jämföra olika privatlån, bolån och företagslån. Processen är väldigt snabb och hemsidan är lättanvänd. De har även en mycket kompetent kundtjänst som det är lätt att komma i kontakt med om du har några frågor eller funderingar.


Det är alltid gratis och går väldigt fort att jämföra lån hos Lendo. Ansökan tar knappt 2 minuter och inom 24 timmar får du flera olika låneerbjudanden att ta ställning till. 


Överlag är Lendo en mycket bra tjänst som erbjuder många bra tjänster till schyssta villkor.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Lendo

Recensioner: 2956 • Bra
TrustScore: 4.5 4.5
5 stjärna
81%
4 stjärna
11%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
5%
J
Jan 11 Recensioner
TrustScore: 5

De rullade på bra 👍

De rullade på bra 👍

Ingmarie Stenius
Ingmarie Stenius 1 Recension
TrustScore: 1

Jättedålig service.

Sökte lån genom lendo för att samla lån o krediter, fick ett erbjudande med sjukt hög ränta. Nej tack. Ringde då Lendo o skulle höra om jag kunde ändra ansökan till lägre belopp. Han jag pratade med var så otrevlig. Sa inte ens hejdå! Så dåligt bemött av ett samtal har jag aldrig blivit!

AG
Althea Grace Boman 4 Recensioner
TrustScore: 5

Det gick fort att får svar på ansökan…

Det gick fort att får svar på ansökan och sen bevilat lånet. Tack.

LoanScouter > Långivare > Lendo Recension

Senaste nytt