Loanstep recension

Loanstep skiljer sig en del från vanliga kreditbolag i form av att man verkar som ett så kallat p2p-långivare. Det hela innebär rent konkret att du i själva verket lånar pengar från andra privatpersoner istället från ett sedvanligt kreditbolag.


Loanstep produkter

1 320 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.6
Recension
Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Varaktighet 5 – 24 månader
Effektiv ränta 0 – 38.4 %
Utbetalning I dag 12:04
 • Utan UC
 • Lån upp till 25 000 kr
 • Kostnadsfritt upp till 14 dagar
Högkostnadskredit
Exempel: Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller. (Annons)
8.8
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
8
Extra fördelar
6
Användarupplevelse
10

Om Loanstep

Härnäst så kommer vi att fokusera mer ingående på att belysa de olika typerna av lån som Loanstep erbjuder konsumenterna för tillfället för att du enklare ska förstå huruvida dessa lämpar sig just för dina behov.

 • Privatlån – Loanstep erbjuder en form av privatlån med konkurrenskraftiga och förmånliga villkor Den effektiva räntan tenderar att ligga på tämligen höga nivåer, framförallt om du väljer en kortare återbetalningstid vill säga. Du kan välja att återbetala lånet tidigare utan att bli påförd några extra kostnader för ränta och dylikt. 

Lånet i fråga kan även benämnas i form av ett blancolån, smslån, snabblån och dylikt, men det hela innebär i själva verket en och samma sak. Vi vill även uppmärksamma dig på att du har även möjligheten att förlänga lånet (4 gånger) för lånebeloppet upp till 5 000 kr.

Sammanfattning av recension

Vi kommer först att undersöka vad konsumenter anser om den övergripande kundtjänsten hos Loanstep. När vi tagit reda på det så ämnar vi objektivt undersöka vad vi anser om den prissättning som tillämpas i jämförelse med närmsta konkurrenterna.

Vi kommer dock inte att stanna där, utan vi ämnar även undersöka vad konsumenterna tycker och tänker kring den övergripande användarupplevelse, den behandlingstid som appliceras för en låneansökan, inklusive huruvida det finns andra aspekter vilka du bör ha kännedom om.


Kundtjänst

10

Kundtjänsten uppfattas av konsumenterna som kompetent och tillmötesgående, men man hade gärna sett längre öppettider, där man lyfter framförallt det faktum att kundtjänsten hos Loanstep håller stängt under helgerna, något som sänker det totala betyget.


Pris

8

De priser som appliceras för lånet i fråga ligger i paritet med det som övriga konkurrenter tillämpar. Det ska dock tilläggas att man uppfattar att det inte alltid är helt ”transparent” hur mycket lånet kommer kosta en i slutändan.


Användarupplevelse

10

Det uppfattas som att användarupplevelsen ligger på en behaglig och adekvat nivå. Man priser även det faktum att webbplatsen känns enkel att navigera runt, samtidigt som man hittar det man letar efter.


Behandlingstid

10

Den behandlingstid som Loanstep applicerar ligger i framkant med övriga marknaden. Om du ansöker om ett lån innan kl. 12:00 en vardag, varav lånet beviljas, så kan du räkna med att ha pengarna insatta på ditt bankkonto redan samma dag.


Andra fördelar

6

Loanstep erbjuder en tjänst som gör det möjligt att förlänga ditt lån upp till 4x gånger (max 5000 kr). Det hela lämpar sig adekvat när du behöver täcka upp för andra akuta utgifter som kan tänkas uppstå vid tiden som fakturan från långivaren ska betalas.


Loanstep Lånekalkylator
3 000 kr 25 000 kr
5 månader 24 månader
0 % 38.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Loanstep

Lånebelopp 3 000 – 25 000 kr
Varaktighet 5 – 24 månader
Ränta 5 – 39 %
Effektiv ränta 0 – 38.4 %
Ålder 21 år

Fördelar

Nackdelar

 • Kundtjänsten har ganska korta öppettider i jämförelse med konkurrenterna
 • Man påför en rad olika avgifter vilket mynnar ut i en förhållandevis kostnad för lånet
 • Du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr för att kunna ansöka om lån

Kundtjänst

10

Kundtjänsten hos Loanstep upplevs hålla en god nivå där man får svar på sina frågor inom en rimlig tidsperiod. Vidare så uppskattar man den lilla ”tillägget” som återfinns längst ned till höger om webbplatsen, där du som konsument kan vid varje given tidpunkt välja att lämna ett meddelande till kundtjänsten.

Det finns även en möjlighet att chatta med kundsupporten, något som anses ytterst smidigt, speciellt när man sitter på bussen, är fast i ett tråkigt möte, samt andra situationer där det hela anses adekvat.

Du kan även nyttja långivarens olika sociala kanaler i form av Facebook och Twitter för att komma i kontakt med kundtjänsten. Det som dock sänker betyget en aning är det faktum att man endast erbjuder kundsupport under vardagarna.

Under helgerna och röda dagar så håller man stängt, något som är synd eftersom man ofta sköter dina bankärenden under helgerna då man har en adekvat framhållning istället för att stressa fram det hela under de hektiska vardagarna.

Som om det inte vore tillräckligt så har man även valt att hålla stängt under luncherna, vilket är synd, eftersom man hade kunna pricka in den högsta betyget med lite justeringar.

Företagsinformation

FöretagSBL Finans AB
Adress i SverigeKammakargatan 7, 111 40 Stockholm
E-postinfo@loanstep.se
Telefon(+46) 26 222 28 38

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 15:00
Tisdag09:00 – 15:00
Onsdag09:00 – 15:00
Torsdag09:00 – 15:00
Fredag09:00 – 15:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

8

Vi initierar det hela genom att konstatera det faktum att när det kommer till prisnivån som Loanstep applicerar för sina lån så ligger de i paritet med vad andra långivare inom p2p-segmentet erbjuder för snarliknande tjänster.

När det kommer till att hitta information kring prissättningen av lånen så är konsumenterna oeniga hur det hela ligger till. Medan vissa påpekar att man ej anser att Loanstep tillhandahåller full transparens gällande lånen, så menar vissa på att det som påvisas räcker gott och väl.

De mindre positivt inställda konsumenterna skulle gärna vilja se fler exempel på de lån som man ämnar ansöka om för att på så sätt kunna bilda sig en mer adekvat uppfattning kring hur mycket lånet kommer kosta de egentligen i slutända.


Loanstep krav

 • Du måste ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kr.
 • Du måste kunna uppvisa en välordnad och stabil ekonomi.
 • Du får inte ha några utestående skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha en folkbokförd adress inom Sveriges gränser.
 • Du måste ha ett fungerande BankID för att kunna ansöka om lånet.

Användarupplevelse

10

Själva användarupplevelsen hos Loanstep uppfattas i överlag som tillfredsställande och adekvat. Man upplever att själva webbplatsen är välstrukturerad där man tämligen snabbt hittar information som man letar efter.

Ansökningsprocessen uppfattas även som ytterst smidig, där man behöver fylla i ett kort formulär, signera det hela och sedan vänta in på att motta besked, något som för övrigt bör ta endast några minuter.

Man gillar även det faktum att man har en sektion som benämns för som ”låneskola” där man får lära sig mer om hur lånet i fråga man ämnar fungera samt vilka för- och nackdelar som det finns kring det hela som man behöver vara uppmärksam på.


Behandlingstid

10

Loanstep tillämpar en snabb handläggningsprocess i paritet med deras konkurrenter. Själva ansökningsprocessen är helt digitaliserad och involverad ej några manuella steg överhuvudtaget.

Om du väljer att ansöka om ett lån hos Loanstep innan kl.12:00 (gäller endast vardagar) så kommer du att få dina pengar utbetalda redan samma dag till det förvalda bankkontot. Efter kl. 12:00 så betalas pengarna ut nästkommande bankdag.

Det framkommer dock inte helt klart huruvida du måste ha ett bankkonto registrerat hos en specifik bank för att pengarna ska kunna anlända inom utsatt tid, något som vi låter vara osagt.


Andra fördelar

6

Loanstep erbjuder dig möjligheten att förlänga ett lån med 4x lånebeloppet (max 5000 kr). Själva kostnaden vid en förlängning ligger i skrivande stund på 100 kr + en summa på 10% av det totala lånebeloppet.

Dock så är inte det allt utan du får även med en förlängd återbetalningstid på 30 dagar när du väljer att teckna en förlängning av lånet. Det ska även tilläggas att förlängningstjänsten infaller per automatik om lånet i fråga förfaller, varav en ny faktura skickas per e-post.


Slutsats

Loanstep är i grund och botten en så kallad p2p-långivare, något som i själva verket innebär rent konkret att du som långivare egentligen lånar pengar från privatpersoner och ej från Loanstep.

Långivaren har som mål att betala ut ett lån samma dag som den beviljas, förutsatt att du lämnar in din låneansökan innan kl. 12:00 vill säga. Om annat, så kommer lånet att betalas ut nästa bankdag.

Även om konsumenterna är i överlag positiva till de olika delar som Loanstep utgörs av så är man mindre glada över det faktum att kundtjänsten endast håller öppet under vardagarna och ej under helgerna.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Loanstep

Recensioner: 3229 • Bra
TrustScore: 4.5 4.7
5 stjärna
82%
4 stjärna
13%
3 stjärna
2%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
3%
DM
Dennis Munetsi 4 Recensioner
TrustScore: 5

Smidigt

Bra vilkor smidigt och snabbt!

K
kund 6 Recensioner
TrustScore: 5

Allting gick lätt och smidigt

Allting gick lätt och smidigt. Rekommenderar verkligen er.

B
Bernard 10 Recensioner
TrustScore: 5

Snabb servis och lyhörd

Snabb servis och lyhörd

LoanScouter > Långivare > Loanstep recension

Senaste nytt