Lumify recension

Lumify är en långivare som opererat på den svenska marknaden under mer än 10 år. Kreditgivaren fokuserar idag på att erbjuda konkurrenskraftiga privatlån vilka skräddarsytts till privatpersoner genom att tillämpa helt automatiserade processer. Som lånesökare så kan du se fram emot en adekvat, snabb och digitaliserad ansökningsprocess som ej slösar på din dyrbara tid.

7.8
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
6
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Lumify produkter

155 har valt det här de senaste 31 dagarna
5.7
Recension
Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Låna utan UC
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Snabbt svar
Högkostnadskredit
Exempel: En kredit på 9 500 kr till 42,50 % ränta med en återbetalningstid på tio månader (med tio återbetalningar om 1 910 kr, 1 576 kr, 1 536 kr, 1 496 kr, 1 456 kr, 1 415 kr, 1 375 kr, 1 335 kr, 1 294 kr samt 1 254 kr) och 1 205 kr i uppläggningsavgift, 1 155 kr i Lägst att betala-belopp samt 600 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 198,86 %. Det totala beloppet att återbetala är 14 648 kr. (Annons)

Om Lumify

Lumify är en kreditgivare som fokuserar på att tillhandahålla privatlån som specifikt utformats för konsumenter till marknadsmässiga och konkurrenskraftiga villkor. En aspekt som skiljer långivaren från övriga är att man även tillhandahåller rabatt för återkommande kunder räntor och andra kostnader.

Privatlån

Lumify erbjuder i grund och botten en form av privatlån som inom branschen även benämns för som blancolån, smslån, snabblån inklusive andra synonymer vilka i själva verket ämnar beskriva en och samma form av lån.

Ett viktigt element i det hela som du behöver ha i åtanke är att de privatlån som tillhandahålls av Lumify erbjuds till konsumenterna i form av tämligen korta återbetalningstider (löptider).


För dig så innebär det hela att du får en betydligt kortare tid på dig att återbetala lånet, samtidigt som du även kan räkna med högre kostnader och en mer kostsam effektiv ränta på grund av den korta löptiden.

Sammanfattning av recension

Vi kommer först att ta reda på vad konsumenter tycker och tänker om kundtjänsten. Näst så belyser vi även hur konsumenterna upplever den prissättning som tillämpas av Lumify i jämförelse med deras närmsta konkurrenter.

Vi nöjer oss dock inte där utan vi ska även ta reda på vad konsumenterna tycker och tänker kring den övergripande användarupplevelsen. Förutom det så vill vi även ta reda på hur den behandlingstid som anammas upplevs bland konsumenterna samt huruvida det förekommer andra element vilka vi anser att du bör ha kännedom om.


Kundtjänst

8

När det kommer till kundtjänsten hos Lumify så uppfattar konsumenterna att handläggarna håller en adekvat och kompetent nivå. Dock så är man missnöjda med det faktum att Lumify valt att hålla stäng under helgerna, något som man menar på långivaren måste bli bättre på.


Pris

6

De priser som tillämpas av Lumify anses bland konsumenterna ligga i paritet med de som tillämpas av deras närmsta konkurrenter. Man har inga större invändningar när det kommer till just prisbilden för övrigt.


Användarupplevelse

10

Den användarupplevelse som tillhandahålls av Lumify upplevs av konsumenterna hålla en adekvat nivå där man framförallt gillar det faktum att den webbplats som tillhandahålls är enkel att hitta runt på.


Behandlingstid

10

Långivaren applicerar en behandlingstid som verkar i from som en av de snabbare, i jämförelse med deras närmsta konkurrenter. Det hela processas inom 15 minuter från att det hela initieras, även utbetalningen inkluderat.


Andra fördelar

5

Långivaren i fråga erbjuder även en tjänst där du får möjligheten att förlänga lånet som du fått beviljat om du skulle få svårt att återbetala tiden inom den tid som definierats, såsom ofta är fallet vid arbetslöshet eller sjukdom, då inkomsterna är betydligt mindre.


Lumify Lånekalkylator
2 000 kr 70 000 kr
3 månader 12 månader
12.87 % 126.94 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Lumify

Lånebelopp 2 000 – 70 000 kr
Varaktighet 3 – 12 månader
Ränta 39.5 %
Effektiv ränta 12.87 – 126.94 %
Uppläggningsavgift 395
Ålder 18 år

Fördelar

 • Långivaren erbjuder en snabb behandlingsprocess som slutförs inom 15-minuter
 • Du kan ansöka om ett lån utan ränta eller andra avgifter under 30-dagar
 • Lumify verkar i from som en av de snabbaste kreditgivare på marknaden

Nackdelar

 • Utbetalningen tar mer tid om du har ditt bankkonto hos en annan bank än de som anges
 • De kostnader som påförs när du väljer att förlänga krediten är ofta ganska kostsamma
 • Lumify har valt att tillhandahålla sin kundtjänst under vardagar & har stängt under helgerna

Kundtjänst

8

Lumifys kundtjänsten är adekvat och kompetent. Dock så är man inte nöjd med det faktum att Lumify valt att hålla kundtjänsten öppen endast under vardagar, där man håller stängt under helgerna och röda dagar.

Om du råkar ha några frågor innan 09:00 och efter 17:00 (gäller vardagar) så blir man hänvisas till att kontakta kundtjänsten nästa dag, om man inte skulle lyckas hitta svaret i deras hjälpsektion vill säga.

Konsumenterna hade gärna även sett att Lumify implementerade en form av chatt eller dylikt där man även kunnat komma i kontakt med en vederbörande handläggare även efter att telefonlinjen stänger.

Företagsinformation

FöretagLuma Finans AB
Adress i SverigeHammarby Allé 93, 120 63 Stockholm
E-postinkasso@lumify.se
Telefon(+46) 8 12 40 03 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 17:00
Tisdag09:00 – 17:00
Onsdag09:00 – 17:00
Torsdag09:00 – 17:00
Fredag09:00 – 17:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

6

Lumify i överlag befinner sig för närvarande på en adekvat nivå när det kommer till prissättningen av deras privatlån.

Lumify befinner sig på marknadsmässiga nivåer i jämförelse med deras närmsta konkurrenter, samtidigt som man ej kan se några uppenbara avvikelser i det hela.

Vidare så anser konsumenterna att man förhållandevis kan hitta den information som avser specifika hur mycket den prisnivå som erbjuds av Lumify kostar i slutändan genom att klicka runt på långivarens webbplats.

Den prissättning som Lumify applicerar för sitt privatlån anses bland konsumenterna som helt transparent och listas på flera olika platser på deras webbplats.


Lumify krav

 • Du behöver ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan.
 • Du måste kunna uppvisa ett svenskt personnummer.
 • Du måste ha ett bankkonto registrerat hos en av bankerna inom Sverige.

Användarupplevelse

10

Konsumenterna är även nöjda med den användarupplevelse som tillhandahålls på webbplatsen för Lumify. Det hela anses vara utformat på ett logiskt sätt, samtidigt som man ganska enkelt hittar den information som efterfrågas.

Processen för låneansökan är ytterst enkelt och gör att man ganska snabbt kan ansökas om lånet i fråga. Man påpekar även att den ljusa färgen som webbplatsen kännetecknas av upplevs som ytterst behaglig.

Sammanfattningsvis så hittar inte några nackdelar med just användarupplevelsen utan man uppskattar det faktum att webbplatsen är koncist, enkel och logiskt utformad.


Behandlingstid

10

Den behandlingstid som appliceras för de låneansökningar som initieras anses av ligga i framkant i jämförelse med långivarens närmsta konkurrenter på den svenska lånemarknaden.

Ett lån som beviljas kommer i de flesta fall att betalas ut redan samma dag, där Lumify påstår enligt egen utsago att själva transaktionen slutförs inom 15 minuter från att det lån som ansökas godkänts vill säga.

Det finns dock en akilleshäl med det hela, nämligen det faktum att du har ditt bankkonto registrerat hos en av de större svenska bankerna, vilka omfattas av SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken.

Har du ditt bankkonto istället registrerat hos en annan bank än de som definierats ovan så kan du räkna med att få ditt lån utbetalt (förutsatt att den godkänns) nästkommande vardagar.


Andra fördelar

5

Du kan gardera dig mot förlust av inkomst genom att välja att förlänga ditt lån från Lumify. Detta inträffar ofta när du ha routern att bli sjukskriven under längre perioder eller om du blir föremål för oväntade uppsägningar. Du kommer dock att bli påförd en mindre symbolisk summa när du väljer att förlänga ditt lån.


Slutsats

Lumify verkar i form av en långivare som erbjuder privatlån till konkurrenskraftiga villkor. Man kombinerar det hela med en av marknadens snabbast behandlings- och utbetalningstiden.

För att du ska kunna få ditt lån utbetalt en och samma dag så måste du ha ett bankkonto registrera hos en av de större svenska bankerna. Dessa återfinns i form av SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken.

Om du råkar har ditt bankkonto hos en annan bank så kan du räkna med att få ditt lån utbetalt nästkommande bank, även om det inte är klarlagt huruvida det finns krav på att ha ditt bankkonto hos en specifik bank.

Allt i allt så är konsumenterna positiva till framförallt behandlingstiderna och de blixtsnabba utbetalningar av de lån som beviljats. Man skulle dock önska att kundtjänsten höll öppet några timmar under helgerna för att kunna ställa sina frågor i lugn och rå.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Lumify

Recensioner: 40 • Dålig
TrustScore: 2 1.9
5 stjärna
3%
4 stjärna
0%
3 stjärna
5%
2 stjärna
5%
1 stjärnor
88%
NP
Novi Pazar Serbian 7 Recensioner
TrustScore: 1

Undvik företaget

Undvik företaget. Är du duktig och betalar tidigare så justeras datumet utan att ha nån möjlighet att förflytta datumet till löningen. O inte heller har de mjölighet att pausa betalningen. En riktig bluff företag som vill att du hamnar hos kronofogden. .

J
Johan 2 Recensioner
TrustScore: 1

Undvik detta företag!🚨

Lumify är ett riktigt smutsigt bolag, vad ni än gör så ha inte med detta bolag att göra! Detta företag har som mål att göra det så svårt för dig som möjligt, de vill helt enkelt att du hamnar hos kronofogden! Har du tagit ett lån via dem så kommer datumet på din faktura att ändras bakåt för varje månad som går, till slut så kräver de inbetalning långt innan lönen ens har hunnit att komma. Om du inte vill förstöra ditt liv så undvik lumify!

Larissa Brassa
Larissa Brassa 1 Recension
TrustScore: 5

Så bra service och snabbt tack så…

Så bra service och snabbt tack så mycket 🙏

LoanScouter > Långivare > Lumify recension

Senaste nytt