Nordea Recension

Nordea är en nordisk storbank som erbjuder flera finansiella lösningar till dig som behöver låna pengar, både privat och som företagskund. I den här recensionen kan du läsa om de olika typer av lån som Nordea erbjuder, vilka villkor som gäller, lånekostnader och annat. Fortsätt läsa för att få reda på om ett lån från Nordea är rätt för just dina behov.


Om Nordea

Nordea erbjuder ett flertal olika typer av lån för dig som privatkund. De erbjuder bostadslån med konkurrenskraftiga räntor, men du kan även ta ett privatlån som sträcker sig upp till flera hundra tusen kronor.

Med tanke på att Nordea är en av de största bankerna i Sverige kan du självklart förvänta dig många andra tjänster under samma tak. Nordea erbjuder en helhetslösning, vilket gör att du i princip kan samla samtliga av dina finansiella tjänster hos samma aktör. 

Här finns försäkringar av olika slag, exempelvis livförsäkring och låneskydd, men även kreditkort och bankkort, tillsammans med möjlighet till sparande i sparkonto, fonder och aktier, samt pensionskonton och mycket mer. De erbjuder även en stor del av sina tjänster till företag.

Om du gillar att samla flera tjänster hos samma aktör, något som ger dig ett utmärkt utrymme för att förhandla om kostnaderna, är Nordea därmed ett ypperligt alternativ. De erbjuder även bra listräntor i jämförelse med många andra aktörer, samt är i många fall villiga att förhandla om olika typer av kostnader.

Sammanfattning av recension

Nordea är en storbank som erbjuder en helhetslösning för dig som privatperson, men även för företaget. Här finns lån, försäkringar, sparkonton och mer, och priserna är konkurrenskraftiga och villkoren rimliga. 

Användarupplevelsen är genomtänkt och fungerar som den ska, och de har en dedikerad kundtjänst som gärna svarar på frågor och funderingar. Här finns även bankkontor som du kan besöka för att få ytterligare hjälp och kundservice.


Kundtjänst

Nordea har en utmärkt kundtjänst för samtliga av deras tjänster. Kundtjänsten är enkel att komma i kontakt med, och om du är kund kan du skicka ett meddelande direkt i tjänsten. Det finns självklart även andra typer av kontaktalternativ om du hellre föredrar det.


Pris

Nordeas priser är konkurrenskraftiga och konkurrerar endast med de största och bästa aktörerna i branschen. Därmed är detta ett ypperligt alternativ om du letar efter så bra räntor och priser som möjligt. Om du samlar fler tjänster hos företaget får du även ypperligt förhandlingsutrymme.


Användarupplevelse

Den användarupplevelse som erbjuds hos Nordea är inte lika strömlinjeformad som hos många av de mindre och nischade aktörerna, men det betyder inte att den är sämre. Nordea tar säkerheten på allra största allvar, vilket gör att bland annat ansökningsprocessen är väldigt noggrann. 


Behandlingstid

Behandlingstiden är ganska långsam hos Nordea, åtminstone om vi jämför med de aktörer som fokuserar på detta. Du kan förvänta dig att din ansökan tar flera dagar för att bli färdigbehandlad, samt att det tar ytterligare några bankdagar innan pengarna betalas ut. 


Andra fördelar

Hos Nordea kan du som sagt samla i princip alla dina finansiella tjänster, vilket kan vara en stor fördel, inte bara vad gäller smidighet och lättja, men ger dig även utmärkt utrymme att förhandla om bättre räntor och avgifter. 


Fördelar

  • Brett utbud av lån
  • Låga räntor
  • Flexibla återbetalningsperioder

Nackdelar

  • Kreditvärdering via UC
  • Godkänner inte lån om det finns betalningsanmärkning
  • Krav på fast inkomst

Kundtjänst

Att ha tillgång till en bra kundtjänst kan vara skillnaden som gör att en tjänst är bra eller utmärkt. Nordea känner självklart till detta, samt erbjuder en utmärkt kundservice på de flesta plan, även om det självklart finns utrymme för vissa förbättringar.

För det första hittar du massvis med utbildande innehåll på hemsidan, vilket gör att du kan utbilda dig om lån, försäkringar och annat som är relaterat till Nordeas tjänster. På så sätt får du möjlighet att skapa dig en mer rättvis bild över vad de erbjuder, vilket gör att du kan ta ett informerat beslut angående om deras tjänster är rätt för dig eller inte.

Om du behöver kontakta deras kundtjänst är så även enkelt att göra. I huvudmenyn hittar du alternativet “Kundservice”. När du navigerar till denna del av sidan möts du av informationsartiklar, massvis med frågor och svar, tillsammans med olika typer av kontaktalternativ.

Här kan du chatta med en bot eller kundtjänstmedarbetare, ringa eller maila, men även skicka brev eller besöka någon av deras fysiska besöksadresser. Därmed finns det garanterat ett alternativ som passar för dig.

Företagsinformation

FöretagNordea
Adress i SverigeSmålandsgatan 17, SE-105 71 Stockholm
E-postprivatebanking.sverige@nordea.com
Telefon(+46) 07 71 22 44 88

Öppettider för kundtjänst

Måndag10:00 – 16:00
Tisdag10:00 – 16:00
Onsdag10:00 – 16:00
Torsdag10:00 – 16:00
Fredag10:00 – 16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

Nordea är väldigt tydliga med sina priser. All information om räntor och eventuella avgifter hittas direkt på hemsidan, men de är även tydliga för dig som nödvändigtvis inte har besökt Nordea vid ett tidigare tillfälle. Det är tydligt att en transparent upplevelse är något som företaget värdesätter högt.

Men hur bra är Nordeas räntor? I jämförelse med de andra storbankerna är deras räntor genomsnittliga, men i jämförelse med de lite dyrare aktörerna är deras räntor och avgifter riktigt bra. Här erbjuds riktiga och traditionella privatlån (utöver bolån och andra tjänster), vilket gör att du kan förvänta dig betydligt bättre räntor än hos de aktörer där kraven är lägre.

Det är dock tack vare detta som det är svårare att få ett lån hos Nordea. De har helt enkelt högre krav och lägre tolerans för risk, både för sin egen verksamhet, men även för dig. De tar säkerheten på allvar, samt är villiga att neka olika typer av lån, både för att skydda sig själva och dig.


Nordea krav

För att kunna kvalificera för ett lån via Nordea måste du uppfylla följande grundkrav:

  • Du måste vara över 18 år och bosatt i Sverige.
  • Du måste ha en fast inkomst från arbete, pension, eller liknande.
  • Du får inte ha någon betalningsanmärkning eller skuldsaldo.

Kom ihåg att ovanstående endast är grundkrav, och bara för att du uppfyller kraven är det inte säkert att du får lån. Nordea gör en samlad kreditbedömning.


Användarupplevelse

Nordeas webbplats är väldigt stor, inte minst när vi jämför med de lite mer nischade aktörerna som erbjuder en helt skräddarsydd och strömlinjeformad upplevelse. Det betyder dock inte att Nordeas webbplats är sämre, även om den kan vara aningen svårare att navigera.

Här finns dock tydliga menysystem som delar upp de olika delarna av sidan på ett logiskt sätt, och Nordea bidrar även med information som gör processen tydligare. Om du besöker hemsidan för första gången kan du dock förvänta dig en mindre inlärningsprocess, men bör inte ta mer än några minuter.

Nordea har dock lagt ner mycket resurser på att säkerställa att webbplatsen fungerar på alla typer av enheter, men även med alla olika webbläsare som existerar. Därmed kommer du inte stöta på några större problem om du använder deras webbplats på mobilen eller surfplattan. De har även en dedikerad app som gör att du får en ytterligare sömlös upplevelse via dessa typer av enheter.

Allt detta tillsammans med det faktum att de använder moderna metoder som BankID gör att du får en smidig, säker och trevlig upplevelse på det stora hela.


Behandlingstid

Det första som är bra att tänka på när det gäller utbetalnings- och handläggningstider, är att Nordea erbjuder många olika typer av lån.

Det tar till exempel längre tid att få ett bolån utbetalt än tiden det tar att ta ett snabbt privatlån.

Det beror bland annat på att säkrade lån kräver kompletterande uppgifter, som verifiering av objektet i fråga, innan lånet kan beviljas.

Men när det gäller privatlån skriver Nordea på sin webbplats att de betalar ut pengarna direkt. Det innebär att så fort du skrivit under låneavtalet så för Nordea över pengarna till ditt bankkonto.

Om du har ett bankkonto hos Nordea får du alltså pengarna inom några minuter, och överföringen till andra banker kan ta ett par dagar.

Du kan alltid ta kontakt med Nordeas kundtjänst under bankens öppettider om du har några frågor gällande utbetalningstiden.


Andra fördelar

Förutom det konkurrenskraftiga privatlån som erbjuds, finns det även massvis med andra tjänster hos Nordea. Här finns bland annat bostadslån och företagslån, men även olika typer av försäkringar, såsom livförsäkring och låneskydd, tillsammans med sparkonton, konto- och kreditkort, med mera.

Detta är en stor fördel för dig som vill samla flera tjänster hos samma bank. På så sätt kan du få en tydligare överblick över din privatekonomi, men ger dig även bättre förhandlingsutrymme vad gäller räntor och andra avgifter. Deras rådgivare får även möjlighet att ge dig bättre råd, eftersom de får en tydligare överblick över din privatekonomiska situation.

Allt detta stämmer dock för de flesta större banker, men är trots detta något som inte får förbises. I jämförelse med mindre aktörer är detta en viktig faktor som kan ge dig många fördelar om du spelar dina kort rätt.


Slutsats

Om du letar efter en helhetsleverantör är Nordea en av de bästa aktörerna i branschen. Här finns en stor andel finansiella tjänster samlade på en och samma plats, och de tjänster som erbjuds är konkurrenskraftiga i jämförelse med större delen av deras konkurrenter.

Här finns både bolån och privatlån, och det sista sträcker sig vanligtvis till flera hundra tusen, beroende på dina ekonomiska förutsättningar. Kraven är dock högre än vad du kan förvänta dig hos mer nischade och mindre aktörer, men fördelen är den lägre räntan.

Nordea har även lagt ner mycket krut på att göra användarupplevelsen så bra som möjlig, samt uppdaterar ständigt hemsidan och appen. Detta gör att upplevelsen blir smidig och enkel, oavsett om du ska ansöka om ett lån, letar efter information, eller vill höra av dig till företagets kundtjänst.

Kundportalen bidrar också med en bra upplevelse, och här ser du tydligt hur mycket du har i lån, vad du betalar i ränta, samt hur många betalningar som kvarstår innan lånet är återbetalat.

På det stora hela är Nordea därmed ett riktigt bra alternativ för privatlån, men även andra tjänster, samt kan konkurrera med de flesta banker och långivare.

LoanScouter > Långivare > Nordea Recension

Senaste nytt