Northmill recension

Northmill är en välrenommerad bank som opererat på den svenska lånemarknaden under mer än ett decennium. Man har gjort sig kända för marknadsmässiga räntor, transparent prissättning och framförallt en adekvat handläggningstiden.

9.8
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
9
Extra fördelar
10
Användarupplevelse
10

Northmill produkter

91 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 3 – 62 månader
Effektiv ränta 9.22 – 31.47 %
Utbetalning I dag 08:00
 • Direkt svar
 • Uttag dygnet runt
 • Gratis buffert
Exempel: Kreditbelopp: 25 000 kr. Återbetalningsperiod: 60 månader. Nominell ränta: 4,9 % – 21,9 %. Effektiv ränta: 16,88 %. Minimum effektiv ränta: 6,05 %. Maximal effektiv ränta: 27,41 %. Uppläggningsavgift: 195 kr. Månedlige gebyrer: 19 kr. Månadskostnad: 604 kr. Samlede kreditomkostninger: 11 237 kr. Totalt att betala: 36 237 kr. (Annons)

Om Northmill

Northmill tillhandahåller ett flertal olika typer av lån där Reduce & Kontokredit utgör de populäraste när det kommer till lån vilka fokuserar på segmentet för privatlån. Vi ämnar härnäst på ett kortfattat sätt beskriva föregående nämnda typer av lån för att du ska kunna bilda dig en adekvat uppfattning om vilken av dessa som lämpar sig adekvat för just dina behov:

 • Reduce – Fritt översatt från engelskan så implicerar det hela på ”reducering” men i själva verket så är produkten en form av samlingslån som du ska använda för att lösa högkostnadskrediter inklusive andra typer av mindre lån vilka kostar dig skjortan varje månad.
 • Kontokredit – Precis som namnet impliceras så är det hela en form av kontokredit som du kan nyttja i form av ett valfritt belopp. Kontokredit från Northmill kommer med ganska flexibla villkor eftersom du endast betalar ränta för beloppet som du lånar och ej för en klumpsumma, såsom är fallet ska tilläggas för ett samlingslån.

I grund och botten så är det endast du själv som kan avgöra vilket typ av lån som lämpar sig just för dina behov. Om du är ute efter att samla alla dina mindre lån så är det givet att du ska välja Reduce. Å andra sidan, är du ute efter ett konsumtionslån som du kan nyttja så som du önskar, så är Kontokredit mer adekvat.

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela genom att först ta reda på vad konsumenter anser om kundsupporten hos Northmill och den prisnivå som Northmill ligger på i jämförelse med sina konkurrenter.

Vidare så önskar vi även ta reda på hur banken står sig i jämförelse med de främsta konkurrenterna. Vi stannar dock inte där utan belyser även vad konsumenterna anser om den totala användarupplevelsen.

I den sista delen så önskar vi ta reda på huruvida det existerar andra delar av verksamheten vilka vi anser att du som konsument bör ha kännedom om.


Kundtjänst

10

Northmill har en kundtjänst som konsumenterna uppfattar håller en tillfredsställande nivå. Man menar på att det går tämligen enkelt att komma i kontakt med supporten genom några av de vanligaste kanalerna i form av telefon, e-post och chatt.


Pris

9

Northmill erbjuder dig som konsument schyssta och konkurrenskraftiga lån i kombination med prispressade räntor. Om du skulle lyckas hitta ett erbjudande på annat håll så kommer Northmill att matcha det hela och även inkludera en rabatt på 10% för lånet i fråga!


Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen som Northmill tillhandahåller anses i överlag vara positiv. Man menar på att man förhållandevis enkelt hittar den information som man letar efter genom den innovativa webbplatsen.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden upplevs i överlag som positiv men några hade gärna önskar att man kunnat få ut sidan pengarna även om man bemödat sig om att ansöka om lånet efter 13:30, vilket för övrigt är gränsen för att få ut lånet samma dag.


Andra fördelar

10

Northmill erbjuder även en produkt som man inom sammanhanget döpt till låneskydd. Den träder in i kraft om du blir sjukskriven eller råkar bli av med din fasta anställning för att täcka upp för utgifterna för lånet i fråga.

Banken erbjuder även en form av försäkring som de valt att döpa till ”låneskydd”. Den ämnar täcka upp för kostnaderna om du skulle råka bli sjukskriven eller ha oturen att bli av med din anställning.


Northmill Lånekalkylator
1 000 kr 50 000 kr
3 månader 62 månader
9.22 % 31.47 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Northmill

Lånebelopp 1 000 – 50 000 kr
Varaktighet 3 – 62 månader
Ränta 7.9 – 22.9 %
Effektiv ränta 9.22 – 31.47 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 0 kr

Fördelar

Nackdelar

 • Banken använder sig av Upplysningscentralen för att utföra sina kreditupplysningar
 • Northmill tillämpar två olika former av kreditupplysningar för varje låneansökan
 • Du blir påförd en avgift på 195:- kr för varje gång som du nyttjar kontokrediten

Kundtjänst

10

Banken har en flexibel kundtjänst där konsumenterna i överlag är nöjda med den nivå som tillhandahålls. Både existerande och potentiella kunder kan välja att komma i kontakt med supporten genom ett flertal olikas sätt.

Du kan antingen välja att ringa in till kundtjänsten, skicka in dina frågor per e-post eller nyttja den intuitiva chatten. Vad som lämpar sig för dina behov står skrivet i stjärnorna, men alla nämnda kanaler fungerar adekvat, oavsett vad du väljer. Om du föredrar att sköta dina bankärenden när du befinner dig i det offentliga rummet så rekommenderar vi att du antingen väljer att använda dig av e-post eller chatten för att få svar på dina frågor.

Företagsinformation

FöretagNorthmill AB
Adress i SverigeRegeringsgatan 20, 111 53, Stockholm
E-postinfo@northmill.se
Telefon(+46) 8-4000 70 40

Öppettider för kundtjänst

Måndag07:00 – 21:00
Tisdag07:00 – 21:00
Onsdag07:00 – 21:00
Torsdag07:00 – 21:00
Fredag07:00 – 21:00
Lördag10:00 – 18:00
Söndag10:00 – 18:00

Pris

9

Vi inleder diskussionen genom att konstatera det faktum att Northmill befinner sig på en marknadsmässig nivå när det kommer till prissättningen av sina produkter i jämförelse med sina närmaste konkurrenter.

De tillfrågade konsumenterna är i överlag nöjda med prisnivån som Northmill applicerar för sina lån. Gällande informationen på webbplatsen kring prissättningen så anser alla de som tillfrågats att det är oftast enkelt att hitta informationen som man letar efter.

För att avrunda det hela så uppfattar många att Northmill anses får vara helt transparenta när det kommer till prissättningen av deras olika produkter. 


Northmill krav

 • Du måste kunna påvisa en regelbunden månadsinkomst.
 • Du måste inneha en giltig folkbokföringsadress inom Sveriges gränser.
 • Du får inte ha några kvarstående skulder hos Kronofogden.
 • Du måste ha ett BankID för att kunna ansöka om lån hos Northmill.
 • Du måste vara 20 år fyllda vid tiden som du lämnar in din låneansökan.


Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen hos Northmill bank upplevs av konsumenterna i överlag som positiv. Vidare så är de tillfrågade konsumenterna nöjda med att ansökningsprocessen är ytterst förenklad.

Vidare så påtalar de tillfrågade att webbplatsen upplevs som modern, intuitiv och användarvänligt. Det hela gör det enkelt att hitta den information som man letar efter fö närvarande.

Kontentan i det hela är att konsumenter anser att användarupplevelsen håller en hög nivå där man egentligen ej hittar några direkt nackdelar, utan anser att man ligger i framkant i jämförelse med konkurrenterna.


Behandlingstid

10

Northmill ligger i framkant när det kommer till deras handläggningstider. Man betalar ut det begärda lånebeloppet redan samma dag, förutsatt att du ansöker om de hela innan 13:30 vill säga.

Dock så tar man det hela ett steg längre genom att erbjuda utbetalning redan samma dag, även om du som konsument ansöker om ett lån under helger och röda dagar. För att få ut lånet samma dag så måste du dock ha ett bankkonto hos SEB, Nordea, Handelsbanken eller Swedbank.

Om du istället har ditt bankkonto hos en annan bank så får du finna dig i att vänta tills nästa bankdag, även om du för den delen ansökt om lånet i fråga innan den magiska tidsgränsen på 13:30 vill säga!


Andra fördelar

10

Låneskydd är en form av försäkring som erbjuds i form av en tilläggstjänst. Det hela är ämnat att täcka upp för dina lånekostnader om du råkar bli sjukskriven eller förlora din anställning. 

Om du väljer att tecken låneskyddet så kommer du att bli applicerad en procentsats på 7,63%, som för övrigt baseras på den totala kostnaden för lånet i fråga. Själva tjänsten ligger i paritet med de tjänster som tillhandahålls av bankens konkurrenter.


Slutsats

Northmill bank är en långivare som verkat på den svenska lånemarknaden i över ett decennium. Man tillhandahåller för närvarande ett brett utbud av tjänster där framförallt Reduce och Kontokredit utgör flaggskeppen när det kommer till lån utan säkerhet (blancolån).

Man tillhandahåller även en snabb handläggningstid där lånet i fråga betalas ut redan samma dag, förutsatt att man ansöker innan 13:30. Lånet betalas ut samma dag oavsett om det handlar om vardag, helg eller röda dagar.

En viktig aspekt i det hela är dock att utbetalning samma dag är endast möjligt om du har ett konto hos Nordea, SEB, Handelsbanken och Swedbank. Har du ett bankkonto hos en annan bank så får du snällt vänta till nästa bankdag.

Den totala betyget för Northmill bank blir dock ganska hög där konsumenterna är i överlag nöjda med vad som erbjuds, samtidigt som man anser att de olika delarna som vi belyst i denna guide håller en hög nivå!

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Northmill

Recensioner: 1265 • Bra
TrustScore: 4.5 4.6
5 stjärna
90%
4 stjärna
4%
3 stjärna
1%
2 stjärna
1%
1 stjärnor
4%
Anna Håkansson
Anna Håkansson 3 Recensioner
TrustScore: 5

Jag blev så tacksam för ni löser ett…

Jag blev så tacksam för ni löser ett problem för mig och min familj

B
Beata 8 Recensioner
TrustScore: 5

Super bra kundservice

Super bra kundservice! Kan inte säga annat än att man alltid får hjälp när man har svårt att betala någon månad! Bästa lånegivare enligt mig!

Sonja Karlsson
Sonja Karlsson 3 Recensioner
TrustScore: 2

Känns som att de lurar en då inget händer

Jag ansökte för 1-2 dagar sedan och det stod att det preliminärt blev godkänt. Men det behandlas nu men inget mer händer. Aså jag tror inte alls det här är nåt att ens försöka få. Börjar undra om de positiva recensionerna här är bluff för att det ska se bra ut.. Jag antog att det skulle gå snabbt som det stod. Skulle ta några dagar men nej, tror faktiskt inte alls på det här och känner inget hopp nu när de där pengarna verkligen behövs..

LoanScouter > Långivare > Northmill recension

Senaste nytt