Sambla recension

Sambla är i grund och botten en jämförelsetjänst som för närvarande tillhandahåller låneerbjudanden från över 35 banker och nischade kreditgivare. Själva namnet ”Sambla” härrör från det faktum att de erbjuder privata konsumenter en möjlighet att samla sina lån som ett led i att få ner kostnaderna för högkostnadskrediter och andra dyra smålån. Man har verkat på den svenska marknaden i över ett decennium där fokus ligger på att erbjuda privata konsumenter de bästa möjliga villkoren när det kommer till privatlån.

9.6
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
8
Användarupplevelse
10

Sambla produkter

3 872 har valt det här de senaste 31 dagarna
9.4
Recension
Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Ansök på 2 minuter
 • 4.8 ⭐ på Trustpilot
 • Upp till 40 långivare
Exempel: Kreditbelopp (Annuitetslån): 150 000 kr | Återbetalningsperiod: 10 år | Totalt att betala: 203 472 kr | Månadskostnad: 1 696 kr | Effektiv årsränta: 6,59% | Övriga avgifter: Start och aviavgift 0 kr | Återbetalning tid 1-20 år | Effektiv ränta min: 3.01% – max. 29,27% | Effektiv ränta max: 29,27%. (Annons)

Om Sambla

Sambla är en låneförmedlare som redan nämnts fokuserar på att tillhandahålla flera olika typer av lån. I vårt fall så är vi endast intresserade av de lånetyper vila avser privatlån. Vi ska härnäst belysa de två typer av privatlån som Sambla förmedlar och göra dig införstådd med vad som gäller för dessa:

 • Blancolån – Kärt barn har många namn, brukar man säga. Ett blancolån har flera synonymer där snabblån, mikrolån med flera implicerar egentligen på en och samma sak, det vill säga, ett privatlån utan krav på adekvat säkerhet
 • Samlingslån – Ett samlingslån tenderar inom sammanhanget även att benämnas som ett konsolideringslån. Lånet i fråga är tänkt att nyttjas för att lösa högkostnadskrediter och mindre dyra smålån som ett led i att sänka den totala månadskostnaden. 

Generellt sett så bör du välja att privatlån om du önskar täcka upp för oförutsedda utgifter, bekosta den där tekniska prylen som du drömt om att få äga eller dylikt. Å andra sidan, om du är ute efter att samla flera mindre dyra lån till ett enda betydligt billigare lån, så är ett samlingslån den ideala valet för just din del!

Sammanfattning av recension

Vi inleder det hela genom att först ta reda på vad konsumenterna anser om kundtjänsten & den prissättning som de långivare vilka samarbetar med Sambla tillämpar. Vi önskar även undersöka hur de långivare som tillhandahålls av låneförmedlare står sig i paritet med deras konkurrenter.

Dock så slutar vi inte där utan vi vill även bilda oss en uppfattning om den övergripande användarupplevelsen hos Sambla där vi även önskar ta reda på huruvida det finns andra aspekter vilka du som konsument borde känna till.


Kundtjänst

10

Konsumenterna är i överlag nöjda med kundtjänsten hos Sambla. Man prisar framför allt det faktum att man håller öppet nästan fram till midnatt medan man även håller öppet under helgerna. Man gillar dock inte att Samla håller stängt under lunch eftersom många tenderar att sköta sina bankärenden just vid denna tidpunkt, framför allt under vardagarna.


Pris

10

Priserna som erbjuds av de långivare som Sambla samarbetar med anses av konsumenterna ligga i paritet med det som övriga marknaden erbjuder, där man varken tyder att det hela är för dyrt, eller för billigt, för den delen!


Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen hos Sambla uppfattas i överlag hålla en adekvat nivå. Konsumenterna upplever webbplatsen som ordnad och enkelt att hitta runt i, samtidigt som man även gör det enkelt att ansöka om lånet i fråga.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden som appliceras är ett element som Sambla inte kan styra över. Medan vissa långivare som låneförmedlaren i fråga samarbetar med behandlar och godkänner ansökan under en dag, varav pengarna betalas ut till bankkontot så kan andra långivare behöva upp till flera dagar att slutföra det hela.


Andra fördelar

8

Låneskyddet är en produkt från Sambla som ämnar täcka upp för dig som du skulle bli sjukskriven eller av med jobbet där premien för närvarande ligger på 9% för den totala kostnaden för lånet i fråga.


Sambla Lånekalkylator
5 000 kr 600 000 kr
12 månader 180 månader
3.01 % 29.27 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Sambla

Lånebelopp 5 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 180 månader
Ränta Från 2.95 %
Effektiv ränta 3.01 – 29.27 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 120 000 kr

Fördelar

*Huruvida du kan ansöka om ett lån med betalningsanmärkningar beror helt och håller på långivaren i fråga och är ej något som Sambla styr över.

Nackdelar

 • Sambla verkar endast i form av en jämförelsetjänst, utan insyn i lånets utformning
 • Det maximala lånebeloppet som du kan ansöka om ligger på 600 000 kr för närvarande
 • Du måste förhandla om dina villkor med långivaren i fråga och ej med Sambla


Kundtjänst

10

När det kommer till kundtjänsten hos Sambla så anser konsumenterna att väntetiderna, kompetens och förmågan att besvara frågorna som handläggarna kan tänkas utsättas för ligger på en adekvat nivå.

Vidare så är man även nöjd med det faktum att kundtjänsten håller öppet under alla dagar i veckan. Framförallt så riskerar man det faktum att man även kan nå kundtjänsten sent på kvällen, något som framförallt uppskattas av de individer vilka redan har ett fullspäckad schema att förhålla sig till.

Man hade dock velat se en alternativ i form av chatt där man kan snabbt få svar på sina frågor. Konsumenterna menar på att man då skulle kunna sköta sina bankärenden medan man befinner på resande fot, bland allmänheten, utan att behöva exponera sin privatekonomi per telefon i form av ett telefonsamtal.

Företagsinformation

FöretagSambla AB
Adress i SverigeStrandvägen 5B, 114 51 Stockholm
E-postkundtjanst@sambla.se
Telefon(+46) 0770–220180

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 23:00
Tisdag09:00 – 23:00
Onsdag09:00 – 23:00
Torsdag09:00 – 23:00
Fredag09:00 – 17:00
Lördag10:00 – 17:00
Söndag10:00 – 17:00

Pris

10

Vi inleder det hela genom att konstatera att konsumenterna i överlag anser att priset är marknadsmässiga och ligger i paritet med det som konkurrenterna applicerar för deras likvärdiga privatlån.

Vidare så ville vi ta reda på hur enkelt det är att hitt adekvat information kring prissättningen av lånen, något som vi anser Sambla uppfyller adekvat. Man tillhandahåller de totala kostnaderna för varje lån som man förmedlar, något som gör det enkelt att hitta den efterfrågade informationen.


Sambla krav

 • Du måste ha fyllt 18 år vid tiden för din låneansökan
 • Du måste ha varit folkbokförd i Sverige under minst 12 månader
 • Du ska ej haft en skuld hos Kronofogden den senaste halvåret
 • Vissa långivare kräver att du kan uppvisa en deklarerad inkomst
 • Du kan inte låna pengar med betalningsanmärkningar hos utvalda långivare

Användarupplevelse

10

Användarupplevelsen hos Sambla upplevs av konsumenterna i överlag vara adekvat och tillfredsställande. Man är framför allt nöjda med att låneförmedlaren gör det enkelt att beräkna vad den totala kostnaden blir för ett visst lånebelopp genom att använda sig av deras räknar som för övrigt återfinns högst upp på webbplatsen.

Vidare så upplever man att det förhållandevis är enkelt att hitta den information som man letar efter genom att använda sig av sektionerna som återges högst upp på Samlas webbplats. 

För att cementera ett redan högt betyg så är konsumenterna även nöjda med det faktum att Sambla har en utarbetad sektion där man förser sina läsare med information om de lån som erbjuds samt nyttiga tips om hur man ska tänka kring sin lånesituation.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden varierar kraftigt hos de samarbetspartners som Sambla förmedlar. Meda vissa behöver några minuter till att leverera ett besked så kan andra behöva upp till 24-timmar för att behandla ansökan för lånet i fråga.

Dock så stannar inte det hela där utan konsumenterna upplever att tiden för utbetalning skiljer sig extremt åt, beroende på långivaren i fråga. Där vissa kreditgivare betalar ut pengarna redan samma dag som lånet godkänns så kan andra behöva flera dagar på att slutföra det hela.

Vi är medvetna om att Sambla inte kan styra över tiderna när det kommer till låneansökan men vi hade gärna sett en form av sökfunktion där man definierar hur lång tid det tar för en viss långivaren i genomsnitt att slutföra en låneansökan.


Andra fördelar

8

Låneskyddet är en produkt som fungerar i from av en försäkring i de fall då du blir oförmögen att betala av på lånet inom utsatt tid. Dessa situationer kan avse sjukskrivning eller varsel men även andra situationer där dina inkomster minskar avsevär.t
Själva låneskyddet infaller när du kan påvisa en av ovanstående situationer. Premien ligger för närvarande på 9% av det totala lånebeloppet, något som innebär att om du lånar 10 000 kr så kommer premium att ligga på 900 totalt.


Slutsats

Sambla är en låneförmedlare som fokuserar på att tillhandahålla olika typer av snabblån till den svenska marknaden. Man har verkat i form av låneförmedlare under mer än ett decennium och finns idag baserat i 3 länder.

Låneförmedlaren prisas framför allt för deras kundtjänst som håller öppet både under vardagar och helger, med förhållandevis långa öppettider i jämförelse med deras konkurrenter. På minuskontot så är konsumenterna mindre glad för att man valt att hålla stäng under lunchen, en tid som många tenderar att sköta sina bankärenden under.

Det sammanlagda betyget blir dock högt eftersom man har en hög nivå av användarvänlighet, kombinerat med konkurrenskraftiga priser på snabblån och en kundtjänst som håller en hög nivå.

Kundrecensioner på Trustpilot

Se de senaste Trustpilotrecensionerna av Sambla

Recensioner: 24340 • Bra
TrustScore: 5 4.8
5 stjärna
87%
4 stjärna
10%
3 stjärna
1%
2 stjärna
0%
1 stjärnor
1%
JK
Jibril Katende 3 Recensioner
TrustScore: 4

Kontakt personen var jätte hjälpsam

Kontakt personen var jätte hjälpsam

E
Elisabeth 4 Recensioner
TrustScore: 5

Trevligt bemötande

Trevligt bemötande

RZ
Ramiza Zejnic 3 Recensioner
TrustScore: 5

Tack för allt ❤️

Tack för allt ❤️

LoanScouter > Långivare > Sambla recension

Senaste nytt