Recension av Santander

I den här recensionen om Santander kan du läsa allt du behöver veta om Santanders privatlån, kreditkort och sparkonton. Läs vidare för att ta reda på om ett lån från Santander är rätt för dig.

9
Kundservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

Ny produkt
Recension
Lånebelopp 10 000 – 350 000 kr
Varaktighet 24 – 144 månader
Effektiv ränta 4.02 – 13.75 %
Utbetalning Onsdag 08:00
 • Löptid i upp till 12 år
 • Du modtager lånebesked direkt
 • Ingen uppläggningsavgift
Exempel: Låneexempel Santander: Låna 50 000 kr i 7 år. Du betalar då 742 kr/mån för detta lån med exempelränta på 6,45 %, och betalning via autogiro. Du återbetalar 62 266 kr för hela perioden. Räntan är rörlig och sätts individuellt f.n. 3,95–12,95 % (effektiv ränta 4,02–13,75 %) och bestäms efter kreditprövning. Återbetalning tid 2-12 år. Effektiv ränta min. 4.02 – max. 13.75%. (Annons)

Om Santander

Santander är en nordisk bank som erbjuder en bred skara finansiella tjänster. I Sverige har företaget över en halv miljon kunder, tillsammans med 400 medarbetare som jobbar hårt för att se till att kunderna får en bra och tillmötesgående upplevelse genom hela processen.

Här kan du låna pengar, oavsett om vi pratar om ett traditionellt privatlån, billån eller båtlån, tillsammans med ett flertal andra alternativ. Banken tenderar att erbjuda konkurrenskraftiga räntor och villkor, samt är ofta med i toppskiktet när det gäller just billån.

De erbjuder även sparkonton med insättningsgaranti och fria uttag, tillsammans med konkurrenskraftiga kreditkort. Här hittar du även låneskydd för de olika lånetyper som företaget erbjuder. 

På det stora hela är Santander en relativt omfattande bank som erbjuder ett flertal tjänster, även om bostadslån och försäkringarna för närvarande inte är tillgängliga.

Sammanfattning av recension

Santander är en populär bank på den svenska marknaden. Här erbjuds både lån och låneskydd, men även kreditkort och möjlighet till ett konkurrenskraftigt sparkonto.

Användarupplevelsen är modern och smidig, samt inkluderar metoder som BankID. Tack vare detta kan du förvänta dig en genomgående smidig process, något som möjliggör snabb handläggning och utbetalning.

Kundtjänsten är även tillmötesgående och villig att svara på de frågor och funderingar som du kan tänkas ha, något som förbättrar upplevelsen ytterligare.


Kundtjänst

10

Santander erbjuder en omfattande kundtjänst som inkluderar ett bra utbud med frågor och svar, tillsammans med ett flertal kontaktalternativ. Här kan du ringa till en kundtjänstmedarbetare mellan 09.00-16.00 på vardagar, samt att du får möjlighet att skicka ett meddelande direkt i internetbanken.


Pris

10

Santander tenderar att erbjuda konkurrenskraftiga räntor och avgifter. Hur bra ränta du får har att göra med vilken typ av lån du väljer, samt dina ekonomiska förutsättningar. Banken är dock ofta i toppskiktet vid olika typer av jämförelser, och samarbetar med pålitliga och respekterade jämförelsetjänster.


Användarupplevelse

10

Det är tydligt att Santander har jobbat hårt på att göra upplevelsen så smidig och funktionell som möjligt. Företaget har stor erfarenhet inom branschen, och har använt denna erfarenhet för att utveckla en hemsida och tjänst som bidrar med en smidig upplevelse från början till slut.


Behandlingstid

10

Santander har ett rykte för sig att betala ut pengarna snabbt. När kontraktet är signerat kommer pengarna vanligtvis in på kontot efter en eller två dagar, förutsatt att inga kompletteringar behövs. Kom ihåg att detta kan variera beroende på vilken typ av lån du tar, tillsammans med andra faktorer.


Andra fördelar

5

Santander erbjuder inte bara lån, de erbjuder även låneskydd, sparkonton, kreditkort, tillsammans med ett flertal andra faktorer. Detta gör att företaget erbjuder en mer omfattande lösning i jämförelse med de företag som endast erbjuder lån, vilket bland annat ger dig möjlighet till bättre förhandlingsutrymme.


Santander Lånekalkylator
10 000 kr 350 000 kr
24 månader 144 månader
4.02 % 13.75 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Santander Lån

Santander

Lånebelopp 10 000 – 350 000 kr
Varaktighet 24 – 144 månader
Ränta 3.95 – 12.95 %
Effektiv ränta 4.02 – 13.75 %
Ålder 20 år
Årlig inkomst 150 000 kr

Fördelar med Santander

 • Konkurrenskraftiga räntor
 • Fysiska bankkontor
 • Flexibla villkor

Santander Nackdelar

 • Kreditupplysning görs via UC
 • Höga krav på låntagare
 • Flera negativa kundrecensioner

Kundtjänst

10

Den upplevelse som erbjuds hos Santander är i regel väldigt tydlig och smidig, vilket gör det enkelt att fylla i en ansökan och fullgöra processen från början till slut. I vissa fall behövs dock hjälp från en kompetent och tillmötesgående medarbetare, något som Santander erbjuder (dock endast under relativt begränsade tider).

Information om deras kundtjänst är enkel att hitta på hemsidan. Här är det tydligt vilka alternativ som erbjuds, tillsammans med en välutvecklad FAQ-sektion som bidrar med svar på en stor skara frågor. Här får du bland annat svar på huruvida du kan lösa ditt lån i förtid, om du kan höja ditt befintliga lån, tillsammans med ett stort antal andra frågor som kan vara bra att ha tillgodo.

Kundtjänsten har även ett bra rykte för att vara tillmötesgående och att vara måna om sina kunder. Därmed kan du förvänta dig ett bra bemötande, samt att de hjälper dig med dina frågor och svar på ett bra sätt.

Företagsinformation

FöretagSantander
AdressHemvärnsgatan 9, 171 54 Solna
E-postkundeservice@santanderconsumer.dk
Telefon(+46) 08 55 95 14 00

Öppettider för kundtjänst

Måndag09:00 – 16:00
Tisdag09:00 – 16:00
Onsdag09:00 – 16:00
Torsdag09:00 – 16:00
Fredag09:00 – 16:00
LördagStängt
SöndagStängt

Pris

10

Santander gör det enkelt för dig att se hur mycket ett lån kommer att kosta. När du fyller i din ansökan får du en tydlig överblick över de viktiga faktorerna för lånet, exempelvis ränta, effektiv ränta och den totala lånekostnaden.

På så sätt får du det underlag som krävs för att kunna ta ett välgrundat beslut angående om deras lån passar för dig eller inte. 

Räntan ligger i linje med vad som förväntas för dessa typer av lån. I jämförelse med högkostnadskrediter och kreditkort är dock räntan billigare, vilket gör att Santander kan vara ett bra alternativ om du vill samla din lån hos en och samma långivare. Du betalar heller ingen uppläggningsavgift, och du kan när som helst lösa lånet utan extra kostnad.

På ansökningssidan hittar du även en stor skara med annan typ av information som du kan använda för att ta ett så bra beslut som möjligt. Här hittar du information om vad denna typ av lån är för något, hur det fungerar, samt mer.


Krav för Santander

Grundkrav för att få låna hos Santander:

 • Du måste ha fyllt 20 år.
 • Du måste ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kronor.
 • Du får inte ha betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.


Användarupplevelse

10

Det är omedelbart tydligt att Santander har en bra hemsida som fungerar som den ska. Här finns ett stort och rejält meny- och navigeringssystem som gör det enkelt att hitta de enskilda sidorna på hemsidan, tillsammans med en stor mängd information att ta del av på respektive sida. Faktum är att Santander inkluderar mer information än de flesta aktörer, något som underlättar upplevelsen på de flesta punkter.

Sidans färger och layout passar även bra tillsammans, vilket bidrar med en bra kontrast som är skonsam för ögonen, även under dygnets mörkare timmar.

Sidan är optimerad för att fungera precis lika bra på både dator och mobiltelefoner, men självklart även surfplattor. Hela hemsidan är responsiv och anpassas efter den skärm som används, vilket gör att upplevelsen blir smidig oavsett enhet.

De har även implementerat moderna metoder som BankID, något som underlättar inloggningen och ansökningsprocessen rejält. En stor bonus är att tjänsten även ökar säkerheten, något som uppskattas rejält.


Behandlingstid

10

Efter att din ansökan är komplett och du har signerat låneavtalet med BankID kommer pengarna till ditt konto inom 3 arbetsdagar.

Santander handlägger lånen manuellt vilket gör att utbetalningarna sker långsammare än hos onlinebanker. Detta ökar dock säkerheten både för dig och banken, något som bör ses som en positiv faktor på det stora hela.

I många fall kan du dock förvänta dig att få pengarna utbetalda samma dag eller dagen efter. Detta kan variera från fall till fall, och ju mer information du bidrar med i din ansökan, desto större är sannolikheten att du kan förvänta dig en snabb och smidig utbetalning.

Du kan alltid höra av dig till företagets kundtjänst för bidra med eventuella kompletterande uppgifter för att snabba på ansökningsprocessen.


Andra fördelar

5

Med tanke på att Santander är en relativt omfattande bank hittar du även ett flertal andra tjänster här. De erbjuder bland annat låneskydd som skyddar dig ifall du kommer i en situation då du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet, något som kan vara ett bra alternativ om du har lite sämre marginaler.

Här finns även möjlighet till ett ganska attraktivt sparkonto med insättningsgaranti och utan avgifter. Om du väljer att utnyttja detta får du även bättre möjlighet till förhandling om en bättre ränta om du även tar ett lån hos företaget.

Slutligen erbjuder Santander även ett flertal alternativ när det gäller kreditkort. De alternativ som erbjuds är bra och konkurrenskraftiga på marknaden, samt kommer med en inkluderad reseförsäkring och koppling till företagets cashback-program. På så sätt får du möjlighet att få cashback när du handlar med kortet.


Slutsats

Det är tydligt att Santander är en seriös och pålitlig aktör som tar sina kunder på allvar. De har utvecklat en genomgående bra tjänst som gör det enkelt för både befintliga och blivande kunder att förstå vad som erbjuds.

Deras hemsida är anpassad för olika typer av enheter, vilket gör det möjligt för dig att utforska och ta del av sidan oavsett om du använder en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Layouten och navigering anpassar sig bra enligt de olika skärmarna, och navigationssystemet är väl utvecklat på det stora hela, något som gör det enkelt att hitta till de olika delarna av sidan.

Santander erbjuder även ett flertal lån, men för närvarande inte bostadslån. Det är heller inte möjlighet att teckna en försäkring (dock låneskydd), något som gör att banken hamnar ett steg bakom de mer omfattande bankerna. Trots detta har Santander ett bra utbud av tjänster, som även inkluderar både sparkonto och kreditkort.

Priserna är även konkurrenskraftiga, och kundtjänsten kan mäta sig med de flesta aktörer i branschen. Dock skulle öppettiderna kunna förbättras en aning, men på det stora hela är det inte särskilt svårt att förstå varför Santander är en av de mest populära tjänsterna på marknaden.

LoanScouter > Långivare > Recension av Santander

Senaste nytt