Recension av Zmarta

Zmarta är en framgångsrik låneförmedlare och privatekonomisk jämförelsetjänst. I den här recensionen kan du läsa om Zmartas verktyg kan vara användbara för just dig. Här kan du lära dig om Zmartas utbud, kostnader, kundtjänst och villkor. Välkommen!

8.6
Kundservice
8
Behandlingstid
10
Pris
10
Extra fördelar
5
Användarupplevelse
10

307 har valt det här de senaste 31 dagarna
8.0
Recension
Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Utbetalning I morgon 08:00
 • Fler än 30 långivare
 • Jämför kostnadsfritt
 • Flera långivare – en UC
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 års löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,2-29,4 %. (Annons)

Om Zmarta

Zmarta är en oberoende jämförelsetjänst som erbjuder flera olika verktyg med syfte att förenkla och förbättra din privatekonomi.

Hos Zmarta kan du jämföra lån, ansöka om lån, jämföra och byta elbolag och försäkringar.

Zmarta hanterar både privatlån och bolån, vilket gör att de sticker ut från mängden låneförmedlare som oftast bara jämför privatlån.

Zmarta ingår i Zmarta Group som funnits sedan 1999, då under namnet Bolåneservice.

Idag är bolaget verksamt i Sverige, Norge och Finland och har över 300 anställda utspritt på flera kontor runt om i Norden.

Som namnet antyder började Zmarta, eller Bolåneservice, med att erbjuda tjänster som förenklade valet för människor som letade efter bolån.

Sedan tillkom en jämförelsetjänst för privatlån och sedan 2017 kan du också jämföra och byta elbolag och försäkringar.

Även om Zmarta inte är någon bank kan de hjälpa dig att hitta det mest förmånliga lånet, oavsett om du är på jakt efter ett billån, bolån eller microlån.

Sammanfattning av recension

Den användarupplevelse som Zmarta erbjuder är bland de bästa i branschen, vilket även stämmer för de räntor som deras samarbetspartners erbjuder. Men de erbjuder även en kundtjänst som är lätt att få tag i, och som är mer än villiga att svara på potentiella och befintliga kunders frågor.

Ansökningsprocessen tar endast några få minuter, och vid godkänd ansökan sker eventuella utbetalningar inom loppet av några dagar.


Kundtjänst

8

Zmarta erbjuder en omfattande kundtjänst som inkluderar massvis med frågor och svar i deras FAQ-sektion, men du kan även prata med en kundtjänstmedarbetare via telefon, mail eller chatt. Därmed är det enkelt och smidigt att komma i kontakt med en representant från företaget.


Pris

10

Zmarta är en av de mest framträdande jämförelsetjänsterna på marknaden, samt samarbetar endast med pålitliga och seriösa aktörer som erbjuder bra lånevillkor. I snitt skulle vi säga att lånen som förmedlas via Zmarta är åt det bättre hållet vad gäller ränta och avgifter.


Användarupplevelse

10

Hemsidan är funktionell och lätt att navigera, vilket skapar en intuitiv upplevelse från början till slut. Här finns ett bra menysystem, utmärkt design och layout, tillsammans med tillräckligt mycket information för att besöket ska gå smidigt för de flesta besökare.


Behandlingstid

10

Behandlingstiden varierar beroende på vilken typ av lån du ansöker om hos Zmarta, men även andra faktorer har ett finger med i spelet. I de flesta fall kan du dock förvänta dig att få ett flertal erbjudanden redan samma dag eller inom loppet av 48 timmar.


Andra fördelar

5

Hos Zmarta kan du jämföra många olika typer av lån, men det är även möjligt att jämföra elavtal och mer. De har även ett omfattande utbud med informationsrika artiklar som kan hjälpa dig att navigera den djungel som existerar på marknaden.


Zmarta Lånekalkylator
10 000 kr 600 000 kr
12 månader 240 månader
5.2 % 29.4 %

Månadsbetalning

Total kostnad

Återbetalning


Zmarta Lån

Zmarta

Lånebelopp 10 000 – 600 000 kr
Varaktighet 12 – 240 månader
Ränta 3.25 – 29.4 %
Effektiv ränta 5.2 – 29.4 %
Ålder 18 år
Årlig inkomst 100 000 kr

Fördelar med Zmarta

 • Kostnadsfri tjänst
 • Jämför lån och spara både tid och pengar
 • Kundtjänst öppen 24/7

Zmarta Nackdelar

 • Kreditupplysning med UC
 • Det går inte att avgöra vilka lånekostnaderna kan vara innan du skickar ansökan

Kundtjänst

8

Zmartas professionella kundtjänst vann priset “Svenska mästare i telefoni” 2017.

Det beror dels på deras hjälpsamma representanter och på att telefonlinjens öppettider är 24/7.

Du kan också chatta med kundtjänst eller söka kontakt via e-post.

Chatten nås direkt i webbläsaren och finns tillgänglig på alla sidor av webbplatsen, så du kan enkelt ställa en fråga när du stöter på problem.

Zmarta har också en hjälpsam FAQ-sektion med svar på de vanligaste frågorna.

Här kan du enkelt scrolla ner för att hitta svar på allt från utbetalningstider till vilka banker som Zmarta samarbetar med.

Företagsinformation

FöretagZmarta
AdressBox 1068 / Polisgatan 4, 262 21 Ängelholm
E-postinfo@zmarta.se
Telefon0771-47 48 49

Öppettider för kundtjänst

Måndag0:00 – 12:00
Tisdag0:00 – 12:00
Onsdag0:00 – 12:00
Torsdag0:00 – 12:00
Fredag0:00 – 12:00
Lördag0:00 – 12:00
Söndag0:00 – 12:00

Pris

10

Då Zmarta inte är någon bank kan du inte låna direkt av Zmarta.

Däremot fyller du i ansökan och använder dig av deras effektiva jämförelseverktyg för att hitta det bästa lånet för just dig.

Zmarta samarbetar med över 30 banker och långivare som har möjligheten att ge dig konkurrenskraftiga låneerbjudanden.

När du får låneförslag av alla olika banker kan du i lugn och ro bestämma dig för det bästa lånet.

Följande lån kan du ansöka om och jämföra hos Zmarta.


Krav för Zmarta

Följande krav måste uppfyllas för att du ska kunna låna hos Zmarta:

 • Du måste vara vara 18 år.
 • Du måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Du måste vara bosatt i Sverige.


Användarupplevelse

10

Zmarta har lagt ner mycket energi och möda på att optimera användarupplevelsen. Deras hemsida fungerar felfritt på samtliga typer av enheter, och deras mobilanpassning är bättre än genomsnittet i branschen. Den mörka layouten skapar en bra kontrast mot texten, vilket gör att sidan är lätt att förstå och ta in. 

Det är tydligt att tidigare och befintliga kunder är nöjda med den användarupplevelse som erbjuds. Något som ofta lyfts fram är det faktum att processen är både snabb och smidig från början till slut, något som förbättrar upplevelsen rejält.

Allting är även tydligt och välformulerat, vilket gör att kunder lätt kan förstå hur sidan och deras tjänster fungerar, vilket ökar kundnöjdheten ytterligare.


Behandlingstid

10

Att ansöka om lån hos Zmarta är enkelt och hela låneprocessen sker i fem steg:

Fyll i låneansökan online eller ring och ansök på telefon

Sedan fyller du i dina personuppgifter som ditt namn, personnummer, e-post osv. Du kan också lägga till eventuell medsökande som ökar dina chanser till ett mer förmånligt lån.

Zmarta gör en kreditupplysning

Zmarta använder UC och gör en kreditupplysning som alla deltagande långivare har tillgång till. Så trots att din ansökan skickas till över 30 banker görs bara en kreditvärdering. Uppgifter som hämtas är till exempel uppgifter om din anställning och boendeform.

Din ansökan skickas vidare till över 30 långivare och banker

Vissa banker återkommer med besked direkt, medan andra långivare sköter handläggningen manuellt och då tar det längre tid.

Du får svar från bankerna

Du kommer att meddelas via sms när låneerbjudanden kommer från bankerna. Det första förslaget kan komma redan inom en minut efter att du skickat in en ansökan. Du får besked när alla banker har lämnat erbjudande. Du kan också följa din ansökan i mina sidor.

Utbetalning

När du valt det lån som passar bäst återstår endast att slutföra din ansökan. Vissa långivare låter dig signera avtalet med BankID, och då kan du få pengarna på kontot redan samma dag.


Andra fördelar

5

Det finns mängder av fördelar med att använda en jämförelsetjänst som Zmarta när du ska låna pengar.

Med Zmartas verktyg kan du enkelt se vilka banker som du kan låna ifrån och jämföra kostnader.

Att jämföra lånen på det här sättet gör att du kan få det billigaste lånet utan att behöva skicka in flera olika ansökningar.

Du sparar alltså både tid och pengar genom att jämföra onlinelån, bolån, elbolag och försäkringar med Zmarta.

Stöter du på problem och behöver ta kontakt med Zmartas kundtjänst kan du ringa dygnet runt.

Kundservicen har alltid öppet och är välutbildade i att svara på dina lånefrågor.


Slutsats

Zmarta är onekligen en av de mest populära jämförelsetjänsterna på marknaden, och det av bra anledningar. De erbjuder en smidig och enkel upplevelse från början till slut, oavsett om du väljer att genomföra din ansökan via mobiltelefonen, surfplattan eller datorn.

De samarbetar även med pålitliga långivare som erbjuder konkurrenskraftiga räntor, vilket är anledningen till att Zmarta är en av de främsta tjänsterna vad gäller samlingslån.

Zmarta har också ett utmärkt betyg hos Trustpilot, tillsammans med ett stort urval av tidigare och befintliga kunder som lovordar sajten rejält. Därmed är det tydligt att den här sajten har något bra att erbjuda, och det verkar även som att de ständigt jobbar på att förbättra sina tjänster ytterligare.

LoanScouter > Långivare > Recension av Zmarta

Senaste nytt