På vilket sätt betygsätter vi våra långivare?

På vilket sätt betygsätter vi våra långivare

Det betyder mycket för oss på LoanScouter att du som kund ska kunna känna dig trygg när du ansöker om lån hos en av våra långivare. Därför har vi byggt upp ett system som gör det lätt och enkelt för dig som kund att ta del av våra betyg om långivarna. För det första så samarbetar vi enbart med banker och långivare som har godkänd licens. På så sätt kan du vara trygg och säker när du jämför de olika långivarna på vår hemsida.

Utöver detta har vi utarbetat fem olika kategorier som vi tycker är viktigt när det kommer till lån och långivare. De fem kategorierna är:

  • Kundservice
  • Användarvänlighet
  • Pris
  • Betalning
  • Extra fördelar

Här kommer du se att vi har betygsatt varje långivare med ett antal stjärnor efter varje kategori. 1 stjärna är eländigt och 5 stjärnor är enastående. På så sätt kan du enkelt jämföra de olika kategorierna mellan olika långivare för att hitta den långivaren som passar med dina behov och önskemål.

Kundservice:

För att betygsätta långivarnas kundservice undersöker vi deras omdöme från flera olika hemsidor och forum. Ofta baseras omdömen på nätet efter dåliga upplevelser och därför är vi noggranna när vi läser igenom andras recensioner för att hitta det som är relevant och sakligt i förhållande till betyget de ska på hos oss.

Det är primärt de externa källorna som anses relevanta, eftersom de är oberoende av banken och långivaren själv, och därför ger en mer rättvis bild.

Det betyder att våra betyg omkring långivarnas kundservice är utifrån vår synvinkel och våra professionella analyser av banken eller långivaren. 


kundeservice
Pris

Pris:

När det handlar om pris är det primärt tre olika saker det bedöms utifrån; APR, avgifter och räntor. Dessa tre jämför vi med andra banker och långivare och kan därefter ge ett betyg, som så också baseras på vår erfarenhet och kunskap om priser på lånemarknaden. 

Användarvänlighet:

I den här kategorien bedöms användarvänligheten i förhållande till lånprocessen, hur den generella upplevelsen för deras kunder har varit samt hur användarvänliga deras app och hemsida är. 

Vi går därför igenom alla olika appar och hemsidor för att testa dem innan du ska – på så sätt skapar vi oss en insikt i hur de är att använda, hur lättillgänglig informationen på sidorna är och om det finns eventuella speciella funktioner som lyfter upplevelsen ännu mer.


Användarvänlighet
Betalning

Betalning:

Hur lång tid går det från att du ansöker om att få ett lån till att det blir godkänt? Hur lång tid tar det från att du har blivit godkänd till att du har pengarna på ditt konto? Detta inklusive responstider är det vi analyserar under denna kategori.

Extra fördelar:

Det är olika från långivare till långivare, men några erbjuder speciella fördelar till dig som kund. Det kan till exempel vara att den första månaden är räntefri, att du kan välja att betala tillbaka hela beloppet utan avgifter eller att du slipper för avgifterna när lån kombineras. 

Detta påverkar såklart din beslutning och därför ger vi betyget både efter vilka erbjudanden som långivarna erbjuder samt hur det påverkar ditt beslut. Det betygsätts därför utifrån antal extra fördelar långivaren erbjuder samt hur positiv inverkan de har.


Extra fördelar
Loanscouter team
Andreas Linde
Av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
LoanScouter > Vilka är LoanScouter? > På vilket sätt betygsätter vi våra långivare?

Senaste nytt