Kommersiellt meddelande

Vi på LoanScouter är medvetna om att det kan vara svårt, förvirrande och tidskrävande att hitta rätt i dagens lånemarknad på internet.

Därför har vi påbörjat ett uppdrag med syftet att göra online-lånemarknaden mer transparent och tillgänglig för konsumenter som letar efter de bästa möjliga lånevillkoren.

Och när vi förespråkar öppenhet på lånemarknaden är vi också skyldiga att vara transparenta om hur vi själva arbetar som företag.

Här kan du läsa om:

  • Vad LoanScouter är, och hur vi hjälper kunder att hitta rätt lån
  • Hur LoanScouter genererar vinst när tjänsten är 100% kostnadsfri
  • Vad LoanScouter’s ansvar är – och vad som inte är vårt ansvar

Vad gör LoanScouter?

LoanScouter är en jämförelsetjänst som jämför finansiella lösningar för dig och dina individuella behov. Vi strävar efter att erbjuda de bästa finansiella produkterna till konsumenter på global nivå.

När du använder LoanScouter kommer du att presenteras med en lista över tillgängliga låneerbjudanden. Samtliga lån på listan åtföljs av information om det lägsta och maximala lånebeloppen, löptid, beräknad utbetalningstid, räntor och andra relaterade kostnader.

Dessutom har vi spenderat mycket tid på att granska de mest populära bank- och långivarna på dagens marknad och vi kan därför informera dig om fördelar och nackdelar med olika låneerbjudanden.

LoanScouter’s kostnadsfria jämförelsetjänst gör att du enkelt och snabbt kan jämföra ett brett utbud av många olika sorters lån.

Hur tjänar LoanScouter pengar?

LoanScouter’s jämförelsetjänst är 100% kostnadsfri och icke-bindande. Det innebär att du inte debiteras några extra avgifter när du ansöker om ett lån genom LoanScouter.

Med andra ord är det inte dyrare att ta ett lån med hjälp av LoanScouter i jämförelse med att ansöka direkt via långivarens hemsida.

Det här gör sannolikt att frågan om hur vi tjänar pengar dyker upp. LoanScouter samarbetar med några av de långivare som finns med i förteckningen över långivare. Det innebär att LoanScouter genererar vinst genom Mer exakt genererar LoanScouter vinst genom så kallad affiliatemarknadsföring.

Om affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring är när en publicerare (i detta fall LoanScouter är utgivaren) tjänar en provision genom att marknadsföra någon annans produkt eller tjänst (i det här fallet långivare som vi samarbetar med). När en kund utför en önskad åtgärd, till exempel ansöker om ett lån hos en av långivarna via LoanScouter-lista, betalar långivaren en provision till förlaget (LoanScouter).

Det innebär att långivarna på listan betalar oss en referensavgift i utbyte mot att vi riktar nya kunder till deras hemsida. Vii får alltså ersättning när din ansökan är klar och godkänd, efter att du öppnat en ansökningslänk via vår webbplats.

Hur affiliatemarknadsföring fungerar

LoanScouter’s ansvar

Information om lånen på vår lista

Hos LoanScouter uppdaterar vi kontinuerligt vårt urval av lån med nya lån och de senaste villkoren. Vi uppdaterar urvalet för att säkerställa en inkluderande låneförteckning och aktuell information. Vi behåller dock rätten till ändringar i uppgifter om lån som långivare har ändrat utan att informera oss, då det kan leda till olika uppgifter på vår webbplats och på långivarens webbplats. I det här fallet borde du lita på informationen du hittar på långivarens webbplats och / eller kontakta långivaren direkt för att få rätt information.

Kontrakt och andra avtal

LoanScouter är inte inblandade i avtalen mellan låntagare och långivare, och minst av allt vid upprättandet av ett kontrakt. I detta avseende är LoanScouter under inga omständigheter skyldiga för innehållet i kontraktet eller för överträdelser av kontraktet, oavsett om det är långivaren eller låntagaren som bryter mot kontraktets villkor. För mer information om LoanScouter’s ställning vid eventuella konflikter mellan långivare och låntagare, läs avsnittet nedan.

Konflikter mellan långivare och låntagare

LoanScouter är inte involverade i låneavtalet mellan långivaren och låntagaren och kan därför inte hållas ansvariga för eventuella konflikter – oavsett om de är lånrelaterade eller ej. Om en kund upplever någon form av problem med en långivare, ska alla frågor och klagomål om detta riktas till och följaktligen hanteras av långivaren som kunden har problem med.

Ansvarsfullt lånande

Vi förespråkar starkt ansvarsfullt lånande. Vi ser det faktiskt som ett av våra största ansvarsområden att informera kunderna om ansvarsfullt lånande. Det är dock kundens eget ansvar att låna pengar med ansvar. Ansvarigt låntagande betyder inte att du inte kan få ett lån om du har låg inkomst. det betyder att du åtminstone ska ha din personliga ekonomi under kontroll.

Hantering av personuppgifter

Hos LoanScouter tar vi av hanteringen av dina personuppgifter på fullaste allvar, så du kan vara trygg i att vi följer lagstiftningen om personuppgifter. LoanScouter samlar endast in relevanta och nödvändiga personuppgifter och endast för specifika ändamål. Kundernas personuppgifter är endast tillgängliga för oss och avslöjas inte under några omständigheter för tredje part. Du kan läsa mer om hur vi säkerställer trygg och transparent behandling av personuppgifter i vår integritetspolicy.

Andreas Linde
Av
Andreas Linde har mer än 7 års erfarenhet av lånemarknaden och vet allt om ÅOP, livränta, serielån, refinansiering och andra relevanta begrepp inom lånebranschen.
LoanScouter > Vilka är LoanScouter? > Kommersiellt meddelande

Senaste nytt